Zi importantă pentru Liviu Dragnea. Ar putea fi eliberat din închisoare

Zi importantă pentru Liviu Dragnea. Ar putea fi eliberat din închisoare

Liviu Dragnea se prezintă în fața instanței, marți 27 aprilie 2021 ,pentru a solicita eliberarea condiționată. Judecătorii pot să țină cont sau nu de avizul favorabil primit săptămâna trecută de la Penitenciarul Rahova. Liderul PSD și-a scurtat termenul de executare a sentinței prin zilele de muncă la atelierul auto al închisorii.

Liviu Dragnea, fostul preşedinte al PSD, a primit aviz favorabil săptămâna trecută din partea comisiei din Penitenciarul Rahova pentru eliberare condiţionată. Dragnea a executat doi ani din cei trei ani de închisoare la care a fost condamnat în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Potrivit comisiei de la Penitenciarul Rahova, Liviu Dragnea a îndeplinit fracția minimă obligatorie de executat, dar nu este clar dacă șefii penitenciarului consideră că purtarea sa din timpul detenției îi permite eliberarea condiționată.

Decizia finală aparține unui judecător și este posibil să fie luată chiar după înfățișarea de astăzi, sau la un al doilea termen de judecată.

La începutul acestui an, Liviu Dragnea a primit vestea că își poate relua munca în penitenciarul Rahova. La fiecare patru zile muncite, el a putut să își scadă o zi din pedeapsă și astfel a putut să ceară mai repede eliberarea condiționată.

Lui Liviu Dragnea îi fusese suspendat dreptul la muncă, după ce a apărut într-un interviu televizat fără să fi avut acordul conducerii penitenciarului.
El muncea ca mecanic în garajul penitenciarului Rahova.

Judecătoria Sectorului 5 a admis în ianuarie o cerere depusă de Liviu Dragnea şi a obligat conducerea Penitenciarului Rahova să îi permită fostului lider al PSD să presteze în penitenciar „activităţi lucrative cu caracter gospodăresc”.

Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, a declarat săptămâna trecută la Digi24 că Liviu Dragnea, ca orice membru de partid, are dreptul să își revendice un loc în PSD după ce își ispășește pedeapsa.

„Din punctul meu de vedere, orice membru de partid care a fost reabilitat, și-a ispășit pedeapsa, are dreptul să își revendice un loc în partid. Nu a existat o tradiție în cadrul PSD-ului de a-și aduce înapoi foștii președinți. Mai degrabă i-a dat afară din partid sau s-au autoexclus”, a spus Dîncu, întrebat fiind dacă Liviu Dragnea ar mai putea reveni în partid.

Vasile Dîncu a precizat că totul depinde de modul în care Dragnea și-a câștigat respectul ca lider de partid în fața celor pe care i-a crescut pe lângă el.
„Eu cred că cei pe care el i-a crescut în partid și i-a promovat, îi păstrează un anumit respect. Dacă nu îi păstrează niciun fel de respect, atunci înseamnă că el nu se va putea întoarce”, a precizat Vasile Dîncu.