Valeriu Gheorghiță: ”101 noi cazuri de infectare cu varianta Delta, în România”

Valeriu Gheorghiță: ”101 noi cazuri de infectare cu varianta Delta, în România”

Coordonatorul campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghița a anunțat, marți, că 101 persoane au fost infectate cu noua variantă Delta. Dintre acestea 8 persoane erau vaccinate.

Dintre cele 8 persoane care au fost infecate cu nouă tulpină Delta, 6 erau vaccinate cu ambele doze, iar celelalte două, cu o singură doză. El a menţionat că s-au înregistrat şi patru decese la persoane confirmate cu varianta Delta, acestea nefiind vaccinate.

În ultima săptămână la nivel european s-a înregistrat o creştere de multiplicare a cazurilor: „Pentru perioada 11-17 iulie, la nivel european se constată o creştere a ratei de multiplicare a cazurilor la interval de 14 zile cu 64,3%.

Practic această tendinţă de creştere este observată în 20 de ţări europene”, a mai spus acesta.

Și în România s-a înregistrat o creștere a numărului de infectari, comparativ cu săptămâna precedentă: ”Media cazurilor săptămânale din săptămâna 28 în ţara noastră a fost de 56,6 cazuri, spre deosebire de săptămâna 27, în care a fost de 47 cazuri” a transmis coordonatorul campaniei de vaccinare.

Majoritatea persoanelor infectate nu au un istoric de călătorie şi nici contact cu persoane cunoscute a fi infectate: „În 34% din cazurile identificate cu variantă Delta nu s-a găsit nicio legătură epidemiologică legată de istoricul de călătorie sau contact cu persoane cunoscute a fi infectate cu variante Delta, ceea ce, desigur, reprezintă un factor important în ceea ce priveşte transmiterea comunitară”.

Persoanele care au decedat în urmă infectării cu nouă tulpină, nu erau vaccinate.