Un șofer din Constanța s-a ales cu dosar penal după ce a șicanat în trafic un TIR și a provocat un accident intenționat

Un șofer din Constanța s-a ales cu dosar penal după ce a șicanat în trafic un TIR și a provocat un accident intenționat

Inspirat, șoferul de TIR a filmat momentul în care un conducător auto îl depășește și frânează intenționat în fața sa, provocând un accident.

Imaginile au ajuns și în atenția poliției în urma acestui incident neplăcut. Se poate observa foarte clar cum TIR-ul este depășit de un autoturism cu numere de Constanța pe linie continuă. Ulterior, șoferul vehiculului frânează în fața TIR-ului, provocând un accident.

Din mașină coboară doi bărbați și o femeie care se îndreaptă amenințător către șoferul de TIR.
Cel din urmă îi avertizează că toată scena a fost surprinsă de o cameră de bord, iar spiritele se calmează.

Din fericire, nu au existat alte evenimente neplăcute în urma celor întâmplate.

Polițiștii nu l-au iertat deloc pe șoferul care l-a șicanat pe conducătorul TIR-ului. I-au deschis acestuia dosar penal, fiind acuzat de conducere agresivă și periclitare a siguranței traficului prin provocarea intenționată a unui accident.

Totodată, permisul șoferului agresiv a fost suspendat, acesta primind inclusiv o amendă. Urmează cercetarea penală pentru faptele menționate anterior.

Polițiștii trag un semnal de alarmă pentru participanții la trafic, întrucât în ultima perioadă astfel de evenimente au loc tot mai des. Sunt foarte mulți șoferi care caută scandal în trafic, însă nu iau în seamă faptul că tot mai multe mașini sunt dotate cu camere video. Agresorii se mai bazează și pe faptul că imaginile nu constituie probe, nefiind omologate.

Într-o situație precum cea întâmpinată de șoferul de TIR, imaginile au fost luate în considerare, întrucât reprezintă probe în stabilirea unor fapte contravenționale sau penale.

Imaginile surprinse de camere de bord nu pot fi utilitzate în ceea ce privește determinarea vitezei.

De cele mai multe ori, agresorii contestă în instanță veridicitatea înregistrărilor și relevanța acestora, însă dacă sunt analizate și se constată că imaginile nu sunt trucate, instanța le va lua în considerare.