Incendiu la ATI în Constanța. Raed Arafat, trimis de urgență de premierul Cîțu la fața locului

Incendiu la ATI în Constanța. Raed Arafat, trimis de urgență de premierul Cîțu la fața locului

Premierul Florin Cîţu i-a solicitat, vineri, şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, să meargă la Constanţa pentru a gestiona operaţiunile desfăşurate în urma incendiului izbucnit la Secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase.

Vineri dimineaţa a izbucnit un incendiu la Secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa, autorităţile activând Planul roşu de intervenţie. Potrivit primelor informații, au murit 9 persoane.
Se pare că toate victimele sunt pacienți internați la Terapie intensivă.

Ministrul Sănătății a declarat că 113 pacienți sunt internați la Spitalul de Boli infecțioase din Constanța, din care 10 la ATI.

„Premierul a fost informat despre incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa şi continuă să ţină legătura cu reprezentanţii MAI, Ministerul Sănătăţii şi cei ai Prefecturii Constanţa. În acest moment, este activată o celulă de criză la MAI pentru a coordona intervenţia şi a se asigura că sunt evacuaţi pacienţii şi că sunt locuri pentru ei în alte spitale. Premierul Florin Cîţu i-a solicitat secretarului de stat Raed Arafat să meargă la faţa locului pentru a se asigura ca operaţiunile de acolo se desfăşoară fără probleme”, a informat Guvernul.

La scurt timp după izbucnirea incendiului, prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa, a declarat că patru bolnavi cu COVID-19 au murit.Bilanțul victimelor ar fi ajuns între timp la 9 persoane.

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a declarat la Digi24 că nu se poate confirma un număr de persoane decedate, dar a confirmat că sunt victime în urma incendiului.

„După ce ISU va finaliza intervenția va comunica cum a decurs. Am dispus DSP Constanța să găsească soluții pentru relocarea pacienților, majoritatea vor fi duși la Județeean, la Spitalul de Pneumoftiziologie și la Spitalul Militar, dacă e nevoie și la Medgidia. Din informațiile pe care le avem, 113 pacienți erau internați, din care 10 la ATI”, a spus ministrul.