ULTIMA ORĂ: Senatul a votat noi RENTE VIAGERE pentru mame – vezi dacă familia ta se încadrează

ULTIMA ORĂ: Senatul a votat noi RENTE VIAGERE pentru mame – vezi dacă familia ta se încadrează

Noua lege adoptată se referă la mamele care nasc 3 sau mai mulți copii, ele vor primi diplome de mame eroine și rente viagere PE VIAȚĂ! Legea care a trecut tacit de Senat, mai are acum încă un hop de trecut: votul deputaților.

Oamenii politici speră ca, datorită acestei legi, natalitatea să explodeze în țara noastră, cu toate că unii oameni spun că ar fi încă o pomană electorală. Iată ce a declarat doctorul Doru Pană: ,,Sunt cei din clasele bogate care isi permit sa aiba mai mult de 3 copii, sunt cei din clasele foarte sarace care au mai mult de 3 copii pentru ca nu fac planning familial si exista in clasa medie foarte putini care au 3 copii pentru ca ii doresc si pentru ca le plac copiii”.

Proiectul adoptat tacit de Senat prevede ca renta viageră lunară pentru mame să fie între 30% (pentru 3 copii) și 50% (pentru 4 sau mai mulți copii) din salariul mediu net pe economie, adică între 630 și 1000 lei. Renta va fi actualizată în funcție de fluctuația salariului minim pe economie și nu va ține cont de celelalte venituri ale familiei, în plus, renta va fi neimpozabilă.

Iată ce spun aleșii statului, conform stirilekanald.ro: ,,Este o problema de siguranta nationala scaderea natalitatii. Cred ca in noua legislatura vom avea o lege a mamelor eroine si in sfarist toate femeile vor putea sa nu mai duca grija zilei de maine”.

Deși legea nu a fost încă adoptată, cel care a inițiat această lege, Ninel Peia, susține că se vor aduce amendamente care să ajute în același fel și tații care își cresc singuri trei sau mai mulți copii. Femeile care vor dori să beneficieze de acest tip de rentă vor trebui să facă o cerere scrisă pentru a o primi.

Ninel Peia, citat de MEDIAFAX, declara referitor la acest subiect, în luna martie: ,,Cred că o femeie care naşte, creşte şi se ocupă de educaţia a trei sau mai mulţi copii, poate fi numită Mamă Eroină (…)Statalitatea noastră depinde de numărul populaţiei. Există studii care arată că în România vor exista numai 16 milioane de cetăţeni în anul 2050. Să ne gândim la creşterea natalităţii şi cred că este de importanţă naţională pentru a nu dispărea ca popor”.