Cine e femeia care merge în fiecare an la moaștele Sfintei Parascheva datorită unui vis

Cine e femeia care merge în fiecare an la moaștele Sfintei Parascheva datorită unui vis

De 13 ani o femeie de afaceri din București merge la Iași la moaștele Sfintei Parascheva, cu un camion de flori. Ea, împreună cu familia sa, împodobește de fiecare dată baldachinul unde, înaintea sărbătorii de pe 14 octombire, sunt scoase din biserică rămășițele pământești ale sfintei.

Se pare că în primăvara lui 2004 femeia a avut un vis cutremurător în timp ce era însărcinată, pe care l-a considerat un semn divin. De aceea face în fiecare an efortul de a comanda special un camion de flori de toate soiurile, direct din Olanda pentru ca baldachinul să aibă mereu parte de un aranjament floral deosebit și diferit de la an la an.

Numele ei este Florentina Bustei și și-a spus povestea în urmă cu câțiva ani pentru presa ieșeană: ,,In 2004, eram insarcinata si am avut un vis care m-a marcat. Mi s-a aratat in vis Sfanta Parascheva si mi-a spus sa am foarte mare grija de copilul pe care il voi naste. Am respectat toate controalele si evaluarile, iar pe 12 octombrie am nascut o fetita sanatoasa. Dupa nastere am avut al doilea vis. Eram in fata Mitropoliei si nu puteam pasi pentru a ajunge la sfintele moaste. Atunci am realizat ca trebuie sa fac ceva pentru ca Dumnezeu mi-a daruit trei copii sanatosi. Noi avem in Bucuresti un depozit en-gross de flori, o afacere de familie din care traim. Am sunat la Mitropolie si le-am spus ca vreau sa ma ocup de impodobirea baldachinului. In octombrie 2004 am ajuns in Iasi cu o masina de flori si am reusit sa facem un aranjament impresionant pe o ploaie torentiala”.

baldachin-4