TORTURĂ fără margini! PICIOARELE acestor fete au fost MUTILATE dintr-un motiv groaznic. De ce se folosea această practică…

TORTURĂ fără margini! PICIOARELE acestor fete au fost MUTILATE dintr-un motiv groaznic. De ce se folosea această practică…

Forma picioarelor din imaginile de mai jos se numește “talpi lotus” și nu este o malformație sau o problemă de sănătate. În China secolului 10 acesta era un simbol de mare frumusețe pentru femei.

Timp de generații întregi tinerele și adolescetele din China erau constrânse să-și rupă și să-și formeze degetele de la picioare în forma asta. Procesul era unul extrem de dureros și putea dura ani de zile până când forma apreciată ca fiind “frumoasă” era atinsă.


Picioarele le erau legate extrem de strâns cu bandaje care le forțau degetele mici de la picior să ajungă undeva spre mijlocul tălpii, iar aceast procedeu groaznic începea de la vârsta de 5-9 ani.

Procedeul care acum pare groaznic și extrem de dureros atunci avea și o latură socială larg acceptată, aceea că o fata cu picioarele legate are șanse mult mai mari să se mărite.


Cu cât picioarele erau mai mici iar amprenta pe pământ mai mică, cu atât femeile erau considerate mai frumoase și deveneau mai râvnite de bărbați. Ceea ce este și mai dureros este faptul că fetele nu-și doreau sub nicio formă ca tălpile lor să crească, așa cum este și firesc în dezvoltarea corpului din adolescență spre maturitate și își țineau tălpile extrem de strâns legate pentru tot restul vieții lor. Bandajele cu care se leagau aveau până la 3 metri lungime și 5 cm lățime.

Sistematic bandajele erau înlăturare și inspectată forma tălpii, unghiile erau tăiate meticulos și se asigura o igiena atentă pentru a nu apărea riscul de infecții. Pentru a înlătura complet riscul de astfel de infecții de cele mai multe ori unghiile adolescentelor din China erau smulse efectiv cu totul.

Sursa