Soluția lui Florin Cîțu pentru vaccinarea în mediul rural

Soluția lui Florin Cîțu pentru vaccinarea în mediul rural

Premierul Florin Cîțu a avut, luni, la Palatul Victoria, o întâlnire cu reprezentanţii autorităţilor locale. Florin Cîțu speră ca primarii de oraşe, municipii, comune şi reprezentanţii Consiliilor Judeţene să fie un sprijin important pentru a face mai uşor accesul la vaccinare la românilor.

Premierul vorbește de o accelerare a campanie de vaccinare împotriva COVID-19, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural, pentru a oferi cât mai multor oameni şansa la imunizare împotriva virusului şi revenirea treptată la o viaţă normală.

„Am discutat astăzi cu reprezentanţii autorităţilor locale mai multe soluţii care să faciliteze accesul oamenilor la vaccin. Avem în vedere organizarea, în weekend-uri, a centrelor de vaccinare drive-through şi a maratoanelor pentru vaccinare. De asemenea, va continua vaccinarea prin cabinetele medicilor de familie. În prezent, peste 3.000 de medici de familie şi-au arătat disponibilitatea de a se implica în procesul de vaccinare, sperăm ca şi alţii să se alăture acestui efort comun”, a declarat luni premierul Florin Cîțu.

Potrivit prim-ministrului Cîțu, se va merge mai departe în ceea ce priveşte amenajarea centrelor de vaccinare în incinta operatorilor economici pentru imunizarea angajaţilor şi a familiilor acestora.

„Pentru comunităţile rurale sau mai greu accesibile, dar şi unde nu sunt amenajate centre de vaccinare, vom susţine activitatea centrelor mobile, o soluţie eficientă, având în vedere că începând cu 4 mai se va putea face imunizarea cu doză unică din serul produs de compania Johnson & Johnson”, a scris Florin Cîţu, pe pagina de Facebook a Guvernului.

Florin Cîțu mizează pe ajutorul autorităților locale în creșterea ratei de vaccinare în zonele rurale: „Voi continua colaborarea cu autorităţile locale, suntem deja la a treia întâlnire în mandatul de prim-ministru”, a mai spus premierul.