OMS a raportat o creștere de 40% a deceselor zilnice din Europa cauzate de COVID-19 într-o singură săptămână

OMS a raportat o creștere de 40% a deceselor zilnice din Europa cauzate de COVID-19 într-o singură săptămână

Comparativ cu săptămâna trecută, decesele zilnice cauzate de noul coronavirus din Europa au crescut cu 40%, relatează Organizația Mondială a Sănătății.

Margaret Harris, purtătorul de cuvânt al OMS, a spus că Franţa, Spania, Marea Britanie, Olanda şi Rusia au înregistrat majoritatea cazurilor, care au crescut în Europa cu o treime. „Îngrijorarea este că unitățile de terapie intensivă din spitale încep acum să se umple de oameni foarte bolnavi”, a avertizat aceasta.

Unitățile ATI din Europa încep să se umple cu pacienți foarte bolnavi
Dr. Harris a spus că eficienţa noilor restricţii impuse în mai multe ţări europene ar putea fi analizată doar în două săptămâni. „Vom vedea reducerea cazurilor, dar nu o vom vedea peste noapte”, a mai spus purtătorul de cuvânt al OMS.

Belgia se află în pragul unui dezastru. Un oficial de top din domeniul sănătății a avertizat că ţara ar putea rămâne fără paturi de terapie intensivă în doar două săptămâni. Ţara cu 11,5 milioane de persoane a raportat în medie peste 13.000 de cazuri pe zi în ultima săptămână, potrivit institutului naţional de sănătate publică Sciensano. Focarul COVID-19 din Belgia este al doilea cel mai grav din Europa în ceea ce priveşte noile cazuri pe cap de locuitor, după Republica Cehă.

Yves Van Laethem, purtătorul de cuvânt al grupului de luptă împotriva coronaviruslui din Belgia, a avertizat că, dacă belgienii nu îşi schimbă comportamentul, unitățile de terapie intensivă vor atinge capacitatea de 2.000 de pacienți în 15 zile.