Majoritatea școlilor trec la cursurile online. Indicele de infectare cu SARS-CoV-2 a depășit 3 la 1000 de locuitori în mai multe localități

Majoritatea școlilor trec la cursurile online. Indicele de infectare cu SARS-CoV-2 a depășit 3 la 1000 de locuitori în mai multe localități

Majoritatea școlilor din România au intrat în scenariul roșu. Elevii fac cursuri exclusiv online din cauza pandemiei generată de virusul Sars-Cov-2.

Autorităţile din judeţul Ialomiţa au aprobat, marţi, trecerea în scenariul roşu a tuturor unităţilor de învăţământ din oraşul Slobozia, după ce municipiul reşedinţă de judeţ a înregistrat un indice de infectare cu noul coronavirus care depăşeşte 3 la o mie de locuitori.

Conform unei hotărâri adoptate marţi de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Ialomiţa, municipiul Slobozia înregistrează o rată de infectare cu nou coronavirus de 3,12 la o mie de locuitori, iar în aceste condiţii toate şcolile şi grădiniţele din oraş trec, începând de miercuri la organizarea cursurilor şi a activităţilor exclusiv online.

Virusul Sars-Cov-2 face ravagii în România
„Se aprobă trecere 3 de funcţionare pentru toate unităţile de învăţământ preuniversitare de pe raza municipiului Slobozia, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 28.20.2020”, este una dintre prevederile Hotărârii CJSU adoptate marţi.

Şi la Urziceni, rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 a depăşit limita până la care restaurantele şi cafenelele din spaţiile interioare pot funcţiona, în oraş fiind raportat un indice de 3,05 la mie.

Indici ridicaţi de infectare cu noul coronavirus au mai fost raportaţi la Bucu (3,24 la mie), Amara (2,77 la o mie de locuitori), Coşereni (2,31 la mia de locuitori) şi Jilavele (2,14 la mie).