O școală din România trece la scenariul roşu, cursuri online, imediat după ce cazurile covid-19 au crescut

O școală din România trece la scenariul roşu, cursuri online, imediat după ce cazurile covid-19 au crescut

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Cluj a decis ca, începând de marţi, elevii de la şcoala din comuna Corneşti să treacă trece la scenariul roşu, cursuri online, după ce incidenţa cumulată a cazurilor a crescut.

”CJSU a decis azi, ca urmare a informarii de către DSP cu privire la rata incidentei cazurilor pozitive din comuna Corneşti (care depăşeşte 3 cazuri la 1.000 locuitori), ca începând de mâine 15 septembrie, unitatea de învăţământ din acest UAT sa treacă la scenariul 3 (învăţământ online)”, a transmis, luni, prefectul judeţului Cluj, Mircea Abrudean.

Potrivit acestuia alte modificări nu există la nivelul unităţilor de învăţământ din judeţ.

Nu este singura școală din România care a trecut la scenariul roșu
”Scenariile se vor actualiza săptămânal, sau ori de câte ori va fi nevoie, în funcţie de situaţia epidemiologică existenta la nivelul fiecărui UAT”, a mai transmis prefectul de Cluj.

În judeţ au fost confirmate 21 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore, iar 283 de pacienţi COVID-19 sunt internaţi în spital.

În decizia anterioară a CJSU Cluj, erau opt unităţi în scenariul 3 – cursuri online, 98 de şcoli în scenariul 2 şi 317 de unităţi de învăţământ în primul scenariu.