O britanică de 20 de ani DESENEAZĂ tablouri cu SÂNGELE ei menstrual: „Oamenii se simt inconfortabil când le spun”. E TULBURĂTOR de ce face asta…FOTO

O britanică de 20 de ani DESENEAZĂ tablouri cu SÂNGELE ei menstrual: „Oamenii se simt inconfortabil când le spun”. E TULBURĂTOR de ce face asta…FOTO

O tânără de 20 de ani din Marea Britanie reușește să creeze opere de artă cu ajutorul unor unelte „mai puțin convenționale„.

Jess Cummin este din Londra și pictează tablouri inspirate din picturile rupestre, iar în loc de vopsea își folosește propriul sânge menstrual. Și asta nu e tot, pentru că ea utilizează absorbantele în loc de pensulă.

Jess este studentă la prestigioasa școală de Arte și Design din Glasgow, Scoția, și a început să facă aceste picturi ciudate din Octombrie 2015.

Aș fi surprinsă dacă cineva ar cumpăra aceste tablouri, dar dacă s-ar întâmpla, aș fi flatată. Deși oamenii găsesc chestia asta că fiind groaznică, eu le transmit că nu e deloc așa„, a mărturisit artista.

Tânăra și-a expus și planurile de viitor și a dezvăluit că își dorește să amestece sângele cu cerneală pentru a realiza tablouri mult mai interesante.


Imediat după ce și-a publicat lucrările pe rețelele de socializare și a dezvăluit modul în care le realizează, un val de critici s-a abătut asupra ei. „Oamenii s-au simțit inconfortabil. O fac de fiecare dată când le spun, dar eu văd asta ca pe artă. Cred că multe femei ar putea să încerce asta. Este relaxant„, a mai spus ea, notează jurnaliștii de la dailymail.co.uk.


Sursa