Ministrul Sănătății l-a demis pe managerul de la Spitalul Matei Balș

Ministrul Sănătății l-a demis pe managerul de la Spitalul Matei Balș

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, l-a demis, luni, pe managerul interimar de la Spitalul ”Matei Balș”, Maria Nițescu, atribuțiile sale fiind preluate de directorul medical Cătălin Apostolescu.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, „decizia este motivată de multiplele disfuncționalități în gestionarea situației pacienților internați în Pavilionul V al Institutului care au fost transferați în urma incendiului din 29 ianuarie 2021 și în comunicarea cu Ministerul Sănătății”.

Ministrului Vlad Voiculescu i s-a cerut demisia tocmai după incendiul devastator de la „Matei Balș”, iar ulterior PSD a depus o moțiune simplă în Camera Deputaților împotriva ministrului, dar care a căzut la votul din plen.

Totodată, ministerul a transmis că Vlad Voiculescu a solicitat demararea unei anchete a Corpului de Control al ministrului care să elucideze modul în care au fost gestionate transferurile tuturor pacienților internați în Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Univ. Dr Matei Balș”.

Moțiunea împotriva ministrului Sănătății, intitulată „Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid – Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea românilor” a căzut la vot, săptămâna trecută. Din cei 301 deputați prezenți la vot, 140 de parlamentari s-au pronunţat în favoarea moţiunii şi 161 împotriva acesteia.

Ministrul Vlad Voiculescu a declarat lunea trecută, în plenul Camerei Deputaților că nu are niciun motiv să își prezinte demisia, iar că acuzațiile PSD sunt de fapt generate de încercările ministrului de a distruge „mafia din Sănătate”.

Vlad Voiculescu s-a apărat spunând că i se cere să-și asume răspunderea pentru un spital condus de senatorul PSD, Streinu-Cercel.

„Aceştia sunt oamenii, toţi din PSD, care au tupeul să vorbească despre asumare. De la Revoluţie încoace PSD a avut 12 miniştri. Ultimii trei miniştri PSD ai Sănătăţii sunt anchetaţi de DNA. Au condus Ministerul Sănătăţii 18 ani din 30.

Unii care îmi vorbesc mie de asumare nu sunt străini de interese obscure”, a mai spus ministrul Voiculescu.
„Puteţi striga demisia 24 de ore din 24, şapte zile din şapte, patru ani de zile. Eu nu-mi voi da demisia”, a explicat Voiculescu în Parlament.