Ministrul Sănătății a anunțat un nou caz de infectare cu tulpina sud-africană a noului COVID-19

Ministrul Sănătății a anunțat un nou caz de infectare cu tulpina sud-africană a noului COVID-19

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a transmis apariția unui nou caz de infectare cu tulpina sud-africană. Până în prezent au fost semnalate trei cazuri, la nivelul țării.

Loading...

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat, miercuri, un nou caz COVID-19 cu tulpina africană. Numărul cazurilor a ajuns la trei, până în acest moment.

Vlad Voiculescu a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că a fost identificat un nou caz de infectare cu tulpina sud-africană.

„Avem un ordin de ministru care prevede cum se va face secvenţierea, cum se va face screeningul, aşa încât să descoperim în cât mai multe locuri din ţară şi cât mai rapid care variante sunt în România.

Vă reamintesc că avem de-a face practic cu un nou virus, mult mai agresiv şi astăzi la Matei Balş a fost identificat un virus cu tulpina sud-africană. Nu este în primul în ţară, dar cu atât mai mult regulile trebuie respectate”, a declarat Vlad Voiculescu.

Până pe 31 martie 2021, România a înregistrat trei cazuri Sars-Cov-2 cu tulpina sud-africană. Conform INSP, până pe 21 martie 2021, au fost confirmate 542 de cazuri cu varianta britanică a coronavirusului şi câte 2 cu variantele sud-africană şi braziliană. Virusul COVID-19 continuă să facă ravagii.