Mesajul unei profesoare din Buzău i-a șocat pe părinți. Ce le-a transmis aceasta la început de an școlar

Mesajul unei profesoare din Buzău i-a șocat pe părinți. Ce le-a transmis aceasta la început de an școlar

Mesajul unei profesoare din Buzău a devenit viral pe reţelele sociale. Cadrul didactic a cerut părinților elevilor să nu îi mai cumpere flori la începutul anului şcolar şi le-a propus în schimb un demers inedit.

A devenit deja tradiție ca părinții să-și arată recunoștința față de cadrele didactice cu cadouri mici sau mari, atenții, sau chiar sume de bani însoțite de tradiționalul buchet de flori.

O profesoară de la Școala Gimnazială „George Emil Palade” din Buzău a decis să iasă din tipare şi le-a transmis părinților elevilor săi să nu mai cumpere flori, fiindu-i de ajuns cele virtuale. În schimb, le-a cerut să investească banii în ceva mai util şi mai firesc pentru cei mulți dintre părinți. 

Solicitarea, considerată incredibilă atât de elevi, dar mai ales de părinți a devenit în scurt timp virală pe reţelele sociale.

Cadrul didactic i-a îndemnat pe părinți ca în loc de flori să cumpere rechizite pentru elevii care nu-și permit să se pregătească corespunzător pentru un nou an școlar.

Întrebată cum i-a venit ideea, profesoara a spus că a fost inspirată de ceea ce a văzut la TV sau pe internet că sunt foarte mulţi copii fără posibilități. 

„Mi-au trimis foarte multe flori virtuale, cu acestea sunt de acord. Fiecare copil a adus un pachețel, le-am strâns şi le-am trimis unei asociații. Au mai rămas câteva pe care urmează să le donăm”, a declarat profesoara Veronica Bulf.

Un caz similar a avut loc și în București, unde o profesoară a întocmit un „mic ghid pentru părinți’ în care le explică acestora că singurul lucru de care are nevoie în acest nou an școlar este să fie lăsată să-și facă datoria indiferent de cât de bine sau mai puțin bine este remunerată, fără ca ei să-și ofere „ajutorul”.

„ Mic ghid pentru părinți la începerea școlii:

  • cafeaua o achiziționez singură, dintr-un loc anume;
  • plicul strecurat subtil în vreo punguță de cadou lângă un pachețel „inofensiv’ cu o eșarfă sau altceva nu face decât să-mi crească tensiunea.
    Și ajunge rapid la expeditor cu probabilitatea ca fiul/fiica să nu mai intre la clasa mea;
  • parfumurile nu se fac cadou. Fac parte din categoria cosmeticelor intime pe care fiecare și le alege;
  • bijuteriile mi le cumpăr tot singură și foarte rar. Cele pe care le port sunt foarte puține și au valoare sentimentală (le-am primit de la oameni dragi din familie);
  • stresul la care mă supuneți prin insistențele care în final se dovedesc inutile este în detrimentul copiilor dumneavoastră;
  • pentru munca pe care o prestez primesc un salariu, mi-am asumat asta, indiferent că este sau nu suficient; nu „așa se face’, „așa se cade’, „așa trebuie’! Nu trebuie, nu se cade, nu se face deloc așa!
  • dacă muncesc în plus sau îmi ajut elevii așa cum cred eu că trebuie să o fac nu aștept niciun fel de „foloase’, singura mulțumire pe care o am este să îi văd pe scenă așa cum îi pregătesc eu să se prezinte”, a fost mesajul profesoarei pe pagina de Facebook.