Luna Plină octombrie 2021: Pe ce dată are loc şi cum ne afectează?

Luna Plină octombrie 2021: Pe ce dată are loc şi cum ne afectează?

Luna Plină octombrie 2021. Când are loc prima lună plină din octombrie și ce influență are asupra semnelor zodiacale?

În octombrie 2021, luna plină va avea loc pe 20 octombrie, la ora 17:57.

Faza de Lună plină corespunde momentului în care Luna este exact opusul Soarelui relativ la Pământ. Astfel, luna răsare atunci când apune Soarele.

Când Luna este între Soare și Pământ, este o Lună nouă. Este pentru a evidenția că luna plină durează doar puțin timp. Însă, Luna se află în mișcare în jurul Pământului, în timp ce Pământul se învârte, el însuși, în jurul Soarelui.

Încă din cele mai vechi timpuri, Luna Nouă reprezintă simbolul începuturilor și este considerat momentul perfect pentru transmiterea intențiilor către Univers. Pe de altă parte, de Lună Plină ni se vor îndeplini dorințele pe care ni le-am expus de lună Nouă.

Totodată, Luna se află în mișcare în jurul Pământului, în timp ce Pământul se învârte, el însuși, în jurul Soarelui. Astfel, acesta este motivul pentru care este indicată în tabelele fazelor lunare o oră exactă. Luna plină nu durează de fapt toată noaptea.

Astfel, timpul necesar lunii pentru a înconjura Pământul este de 27,32 zile.Este diferit de timpul dintre două luni pline, care se numește perioada sinodică.

Perioada sinodică Perioada sinodică este numărul de zile între 2 luni pline cine este prin preajmă 29,53 zile.

Observația Lunii, datează din cele mai vechi timpuri și a dus la crearea unor calendare ce erau folosite de culturile antice, cum ar fi cultura Egipteană sau Babiloniană.

Totodată, faza de Lună plină coincide momentului în care Luna este exact opusul Soarelui relativ la Pământ. Luna răsare atunci când apune Soarele.