Încă un stat din Europa înterzice accesul românilor. Este valabilă de pe 1 august

Încă un stat din Europa înterzice accesul românilor. Este valabilă de pe 1 august

Încă o țară din Europa a inclus România pe lista țărilor „închise” și niciun român nu mai poate face vizite turiste pe teritoriul acestei țări.

Danemarca a luat hotărârea să includă România pe lista țărilor „închise”, în timp ce danezii sunt sfătuiți să evite călătoriile în țara noastră, în contextul exploziei de noi cazuri de îmbolnăvire.

„Pe fondul evoluției negative a situației epidemiologice din România, de sâmbătă, 1 august 2020, ora 00:00, se vor aplica noi condiții de călătorie în Danemarca în context COVID-19”, anunță misiunea diplomatică.

Noi condiții de călătorie
1. Cetățenii români vor putea continua să călătorească în Danemarca în baza listei „motivelor întemeiate” elaborate de autoritățile daneze competente (la fel ca până în prezent), însă nu vor mai fi acceptate călătoriile în scop turistic/în baza rezervării a 6 nopți de cazare. Pentru informații detaliate privind lista „motivelor întemeiate”, consultați http://copenhaga.mae.ro/local-news/2343.

2. Intrarea cetățenilor români pe teritoriul Danemarcei va fi permisă fără prezentarea unui test COVID-19. Totuși, persoanelor care prezintă simptome clare de infecție (de exemplu, tuse uscată și febră) nu le va fi permisă intrarea.

3. Persoanelor care sosesc din România li se va recomanda ferm o perioadă de carantină timp de 14 zile la întoarcerea în Danemarca.
4. Tranzitarea Danemarcei va fi permisă, în continuare, doar în următoarele condiții: deplasare în scop turistic într-o altă țară decât Danemarca (va fi solicitată dovada unei rezervări la o unitate de cazare din afara Danemarcei); deplasare în baza listei „motivelor întemeiate” într-o altă țară decât Danemarca. Persoanelor cu simptome clare de infecție (de exemplu, tuse uscată și febră) nu le va fi permis să tranziteze Danemarca.

5. Cu privire la recomandările de călătorie emise de Ministerul danez al afacerilor externe privind plecările din Danemarca, în condițiile în care România a fost plasată pe lista țărilor ”închise”, gradul de risc a fost ridicat la ”portocaliu” (evitarea călătoriilor nenecesare).

Carantină pentru români și bulgari în Italia
Ministrul italian al Sănătății, Roberto Seranza, a anunțat săptămâna trecută că a semnat un ordin prin care toate persoanele venite din România și Bulgaria vor fi puse în carantină pentru o perioadă de 14 zile.

Decizia a venit în urma creșterilor alarmante a numărului de noi cazuri de îmbolnăvire de pe teritoriul celor două state.
„Tocmai am semnat un nou decret care dispune carantina pentru cetățenii care în cele 14 zile precedente au fost în România și Bulgaria”, a scris Speranza într-un mesaj pe Twitter, după semnarea ordinului.

El a continuat: „Virusul nu este înfrânt și continuă să circule. Din acest motiv trebuie să fim în continuare precauți”.

Este prima măsură de acest tip, de la deschiderea frontierelor italiente pentru cetățenii străini, de la 3 iunie.

Italia a depășit faza critică a epidemiei, dar creșterile recente ale cifrelor au fost puse pe seama persoanelor venite din străinătate.

Măsura se va aplica începând cu 31 iulie.