Guvernul a aprobat o OUG care va permite revânzarea de către România a unor doze de vaccin anti-COVID

Guvernul a aprobat o OUG care va permite revânzarea de către România a unor doze de vaccin anti-COVID

Guvernul României a aprobat, miercuri, o Ordonanţă de Urgenţă prin intermediul căreia se va permite revânzarea, de către România, a mai multor doze de vaccin anti-COVID-19.

De asemenea, Guvernul a mai aprobat acordarea, ca spijin umanitar, a peste 100.000 de doze de vaccin care vor fi ditribuite către Ucraina şi circa 50.000 livrate către Serbia.

Monica Altamer a anunțat că, în şedinţa de Guvern de miercuri, a fost aprobată și o OUG care prevede reglementarea unor măsuri în legătură cu valorificarea unor doze de vaccin anti-COVID-19.

Ordonanţa de urgenţă care a fost aprobată astăzi, creează cadrul legislativ prin care se permite revânzarea unor doze de vaccin.

„Conform prevederilor specifice din acordurile încheiate de Comisia Europeană în vederea achiziţionării de vaccinuri anti-COVID-19, la fel ca şi celelalte state, România poate revinde sau poate dona doze de vaccin.

Ordonanţa de urgenţă aprobată astăzi creează cadrul legislativ prin care se permite revânzarea unor doze şi se abilitează Ministerul Sănătăţii pentru a încheia, în numele statului român, contracte cu alte state”, a declarat secretatul de stat în Ministerul Sănătății.

Astfel că, banii din revânzarea dozelor de vaccin anti-COVID-19 vor constitui venituri la bugetul de stat.

„De asemenea, s-a aprobat astăzi o hotărâre de Guvern referitoare la acordarea unui ajutor umanitar – doze de vaccin anti-COVID-19 – pentru Ucraina şi Serbia. Vorbim de 100.800 doze pentru Ucraina şi 50.400 doze pentru Serbia”, a adăugat Althamer.