Florin Cîțu a anunțat care sunt relaxările de la 1 august 2021. Ce vom avea voie să facem

Florin Cîțu a anunțat care sunt relaxările de la 1 august 2021. Ce vom avea voie să facem

Florin Cîțu a anunțat ce relaxări vor avea românii de la 1 august 2021. Pe lângă acestea, premierul a impus și anumite restricții.

Florin Cîțu a anunțat măsurile de relaxare ce vor intra în vigoare de la 1 august 2021. Prim ministrul a declarat că nu sunt foarte multe schimbări, decât în rândul accesului la evenimente.

Masca chirurgicală va rămâne obligatorie în spațiile închise.

Cîțu a vorbit, în cadrul unei scurte conferințe de presă, despre noile măsuri ce se vor aplica începând cu data de 1 august. Varianta Delta Covid-19 nu a creat dificultăți majore în țara noastră, astfel că premierul anunță noi măsuri de relaxare.

După ce a discutat cu Raed Arafat, Cîțu a decis noi măsuri de relaxare pentru români. Potrivit declarațiilor lui Florin Cîțu, restaurantele vor rămâne deschise până la ora 2 noaptea, masca de protecție va rămâne obligatorie în spațiile închise. De asemenea, este recomandată păstrarea unei distanțe de siguranță de minim doi metri între persoane, chiar și în spațiile deschise.

„Nu sunt foarte multe relaxări. Așa cum arată acum situația, mergem cam cu ce avem, în afară de câteva lucruri pe evenimente. Suntem într-o situație foarte bună, monitorizăm. Avem și condiții la intrarea în țară pe care nu le modificăm, deși există cereri. Suntem precauți în continuare”, a spus premierul Florin Cîțu în cadrul unei conferințe de presă susținută astăzi la Palatul Victoria.

Activitățile culturale și concertele vor putea găzdui până la 5.000 de persoane, în spațiile deschise, amenajate corespunzător, workshop-urile pot fi organizate cu participarea a 150 de persoane, în spațiile închise, dar cu obligativitatea purtării măștii de protecție pe toată durata evenimentului, locurile de joacă vor fi deschise complet, dar însoțitorii vor trebui să facă dovada vaccinării cu cel puțin 10 zile de la rapel, discotecile și cluburile se vor deschide complet și vor funcționa la capacitate maximă, dar doar pentru persoanele vaccinate, iar nunțile ar putea fi organizate cu participarea a peste 300 de persoane, dar doar dacă acestea sunt vaccinate, au trecut prin boală sau fac dovada unui test rapid negativ.