Coreea de Nord a ucis un oficial din Coreea de Sud

Coreea de Nord a ucis un oficial din Coreea de Sud

Noi tensiuni între Coreea de Nord și vecinii săi. De data aceasta acuzațiile sunt foarte grave: este vorba de uciderea unui oficial din Coreea de Sud.

Coreea de Nord a împușcat și ulterior a ars cadavrul unui oficial sud-coreean dispărut, a declarat joi armata din Coreea de Sud, condamnând uciderea și cerând pedeapsa pentru cei responsabili, informează BBC.

Armata a confirmat știrile anterioare conform cărora un oficial sud-coreean în domeniul pescuitului a fost împușcat de către trupele nord-coreene după ce a trecut frontiera maritimă dintre cele două țări.

„Coreea de Nord a găsit cetățeanul sud-coreean în apele sale și a comis un act de brutalitate împușcându-l și arzându-i trupul, conform analizei amănunțite a serviciilor noastre de informații militare”, a declarat ministerul apărării într-un comunicat publicat de agenția de știri Yonhap.

„Armata noastră condamnă cu tărie un astfel de act brutal și îndeamnă cu tărie Nordul să ofere o explicație și să-i pedepsească pe cei responsabili”, se adaugă în declarație. „De asemenea, avertizăm cu severitate Coreea de Nord că toate responsabilitățile pentru acest incident aparțin acestui stat”.

Ce s-a întâmplat de fapt
Bărbatul de 47 de ani se afla la bordul unei nave care naviga în apropierea insulei Yeonpyeong de la graniţa de vest, a precizat ministerul într-un comunicat.

După analiza informaţiilor, armata sud-coreeană a acuzat Nordul că a împuşcat un cetăţean sud-coreean găsit în apele teritoriale ale Coreii de Nord şi i-a incinerat corpul”.

„Avertizăm solemn Coreea de Nord că toate responsabilităţile legate de acest incident îi revin”, a adăugat armata.

Sursa: BBC