Cazul Sorinei a făcut înconjurul țării. Ce se întâmplă acum cu fetița, la 1 an după ce a fost adoptată și trăiește în SUA

Cazul Sorinei a făcut înconjurul țării. Ce se întâmplă acum cu fetița, la 1 an după ce a fost adoptată și trăiește în SUA

Acum un an, Sorina, o fetiță de 8 ani din Mehedinți, plângea când era luată de o procuroare din casa asistenților maternali care au crescut-o, pentru a fi dată unei familii din SUA. Acum, copilul merge la o școală de muzică și este fericit cu noua viață, conform declarațiilor făcute de Ramona Săcărin, mama adoptivă a Sorinei, scrie Newsweek.

Cu un an în urmă, cazul Sorinei, fetița crescută de o asistentă maternală din Baia de Aramă și refuzată la adopție de peste 100 de familii, a făcut înconjurul țării. Mama adoptivă a Sorinei a declarat acum pentru Newsweek că fetița s-a adaptat la noua viață.

„Sorina a devenit imediat o parte din familie. S-a adaptat imediat la noua ei viață, unde a înțeles cât de important este să ai încredere în tine, să îți propui să realizezi ceva și să faci tot ce poți pentru a îndeplini ce ți-ai propus. Este fericită și înflorește văzând cu ochii”, a afirmat Ramona Săcărin, mama adoptivă.

Suntem mândri de ea, a învățat engleză foarte repede. Sorina nu doar că s-a adaptat într-un an, a înflorit pur și simplu.

„I s-a schimbat lumina din priviri, este încrezătoare, curajoasă și știe că, orice încearcă să realizeze, noi suntem aici să o susținem. Este pasionată de instrumente muzicale, merge la o școala de muzică, cântă la pian, a terminat nivelul de începători și deja lucrează la nivelul 1”, a mai povestit femeia.

În 2018, un cuplu de români stabiliți în SUA și-a exprimat intenția să o adopte pe Sorina. După un lung proces, instanța a decis definitiv ca Sorina să meargă în familia lui Gabriel și a Ramonei Săcărin. Dar Mariana Șărămăt, asistenta maternală în grija căreia a stat Sorina de la vârsta de 3 ani, nu a mai vrut să o dea, acuzându-i pe părinții adoptivi că vor să facă trafic de organe.

Timp de mai bine de jumătate de an, cele două familii s-au luptat pentru fetiță prin instanțe. Opinia publică s-a revoltat în urma apariției imaginilor în care se vede cum fetița este luată, în ciuda protestelor ei.