Când se aprind luminițele de Crăciun în București 2021? Dăm startul oficial sărbătorilor de iarnă!

Când se aprind luminițele de Crăciun în București 2021? Dăm startul oficial sărbătorilor de iarnă!

Când se aprind luminițele de Crăciun în Bucuresti 2021? În fiecare an, luminițele festive dau startul mult-așteptatelor sărbători de iarnă. În curând se deschid târgurile de Crăciun. În București, vizitatorii vor avea, se pare, acces liber în vreme ce la Sibiu au voie în preajma lui Moș Crăciun doar vaccinații. Oricum ar fi, vestea îi bucură pe cei care duc dorul sărbătorilor cum erau odată.

Când se aprind luminițele de Crăciun în Bucuresti 2021? O întrebare la care locuitorii Capitalei caută cu nerăbdare un răspuns. Bucureștiul va avea două mari târguri de sărbători ca în vremurile sale bune: unul va fi organizat în Piața Universității, iar celălalt, în Piața Constituției.

Anunțul a fost făcut de primarul Capitalei.

„Am început montarea decoraţiunilor de Crăciun în Bucureşti. Primele luminiţe au fost montate în Piaţa Constituţiei, urmând să le instalăm pe toate până la sfârşitul lui noiembrie”, a anunţat, recent, primarul Capitalei, Nicuşor Dan, pe pagina sa de Facebook.

”Vom folosi decorațiunile pe care le avem deja și ne vom limita la ornamente pentru zona centrală a orașului. O operațiune pentru care în trecut Primăria Generală plătea 9 milioane de lei se va face în acest an cu doar 1 milion de lei. Pregătim și alte surprize de sărbători – tot cu cheltuieli reduse din partea PMB, dar cu implicarea mai puternică a agenților economici privați.Revin cu detalii în zilele viitoare”, a mai scris primarul Capitalei.

Când se aprind luminițele de Crăciun 2021 care vestesc venirea sărbătorilor de iarnă?

În acest an, în București vom avea parte de celebrele luminiţe de Crăciun. Bucureștenii vor putea merge din 26 noiembrie 2021 şi la Târg de Crăciun, care va fi organizat în Piaţa Universităţii. Accesul se face pe baza certificatului de vaccinare.

Târguri de Crăciun din marile orașe din România, mai exact cel din Capitală, cel de la Sibiu sau Brașov se vor deschide în iarna aceasta, după o pauză de un an. În 2020 târgurile au fost anulate din cauza pandemiei.

Recent, conducerea primăriei Capitalei a anunțat că două târguri de Crăciun vor fi deschise în București. Primul este Bucharest Christmas Market, care va fi inagurat în Piața Universității, pe 26 noiembrie și va fi deschis până pe 26 decembrie, cu implicarea municipalității.

În București, vor fi două târguri de Crăciun
”Toate costurile pe care municipalitatea le plătește o să fie recuperate din închirieri. Ar fi prima oară când Primăria Capitalei nu ar cheltui, ci ar câștiga din organizarea târgurilor de Crăciun”, spune Nicușor Dan.

Mai popular îndeosebi printre străini este însă Târgul de la Sibiu care se va deschide peste două săptămâni.

Pentru prima dată de când se organizează târgul va fi împrejmuit cu un gard, iar vizitatorii au voie doar cu certificat verde. Cine n-are- este invitat în căsuța lui Moș Crăciun, unde va fi amenajat un centru de vaccinare.

”Limita este de 2500 de persoane. Capacitatea maximă a spațiului ar fi de 7500 de persoane. În momentul în care capacitatea s-a atins, personalul de la porți va fi conectat la stații radio și atunci pe parcurs ce ies niște persoane se va spune se pot lăsa. Daca au ieșit trei persoane, liber încă trei persoane”, spune Andrei Drăgan Răduleț, organizator.

În loc de 120 de căsuțe cu suveniruri și bunătăți, vor fi 80. Din capitolul distracții, vor lipsi trenulețul și pista de mașinuțe, dar o să fie adusă roata panoramică, vor avea loc proiecții și va exista un patinoar. Și gol dacă ar fi, doar îmbrăcat în luminițe, turiștii tot s-ar bucura să-l vadă.

În aproape toate orașele, va exista un târg de Crăciun, mai mic sau mai mare. Deocamdată însă au apărut doar decorațiunile. La Satu Mare, în loc de moși și reni, au fost aduse bufnițe și pinguini- ca simbol al Crăciunului.

Acolo unde n-au fost anulate, târgurile de sărbători au fost sărace în vizitatori, din pricina restricțiilor care ne-au ținut mai mult în case. De această dată însă autoritățile sunt optimiste și speră ca valul 5 să nu ne lovească chiar de Crăciun.