Adrian Oroș demisionează din funcția de ministru al Agriculturii

Adrian Oroș demisionează din funcția de ministru al Agriculturii

Adrian Oroș a anunțat că va demisiona din funcția de ministru al Agriculturii precizând că pentru premierul Florin Cîțu, „agricultura și industria publică nu au fost niciodată priorități”.

„Azi îmi voi depune demisia din funcţia de Ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Pentru Premierul Florin Cîţu, agricultura şi industria alimentară nu au fost niciodată priorităţi”, ca atare:

1. Bugetul MADR pentru anul 2021 reprezintă 60% din execuţia bugetară a anului 2020, cu efecte asupra programelor aflate în derulare. La rectificarea bugetară, MADR a primit o sumă infimă, absolut insuficientă.

2. În PNRR nu a fost cuprins niciun proiect major pentru agricultură. Asta deşi în primul draft trimis la Comisie, în noiembrie 2020, PNRR conţinea un proiect complex pentru gestionarea apei în agricultură (irigaţii, desecare/drenaj şi sistem antigrindină), în valoare de 6,5 miliarde euro,
proiect asumat în Programul de guvernare, alături de Reţeaua de depozitare, procesare şi distribuţie a produselor româneşti, alt proiect care nu a mai avut loc în PNRR”, a postat Adrian Oroș, pe Facebook.

Adrian Oroș a accentuat ideea de inexistență a determinării pentru „eradicarea activităţii samsarilor, a vânătorilor de subvenţii şi a pieţei negre”, care afectează fermierii corecţi. „Astfel, orice subvenţie, orice formă de sprijin devine ineficientă”.

Ministrul Agriculturii a dorit să mulțumească tuturor celor cu care a colaborat, atât la elaborarea și implementarea anumitor proiecte precum: Programul de tranziție, Programul Național Strategic, dar și în activitatea sa de zi cu zi.

„Am avut onoarea şi norocul să cunosc oameni deosebiţi, profesionişti, atât în Guvern, în MADR sau în mediul asociativ.
M-am bucurat să pot promova pe pagina mea şi a ministerului, pe toţi cei întâlniţi în deplasările prin ţară, fermieri români care performează, care sunt exemple de succes. Am vrut să arăt că şi în România #SePoate!”, a mai scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Adrian Oroș a fost singurul ministru din actualul Guvern care l-a susținut pe Ludovic Orban în lansarea candidaturii la șefia Partidului Național Liberal.