Bătrână acuzată de contrabandă cu țigări. Polițiștii au făcut cercetări la locuința femeii în vârstă de 73 de ani

Bătrână acuzată de contrabandă cu țigări. Polițiștii au făcut cercetări la locuința femeii în vârstă de 73 de ani

Polițiștii au făcut percheziții la locuința bătrânei și au găsit peste 500 de pachete de țigări, iar femeia nu deținea documentele legale necesare.

Bătrâna era bănuită că ar face contrabandă cu țigări, astfel că luni, 27 septembrie, polițiștii au descins la locuința femeii, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție, Delia Nenișu.

,,Au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor, peste 500 de pachete de ţigarete, de diferite mărci, de provenienţă Duty free, pentru care femeia nu deţinea documente legale de provenienţă ”, Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean.
Dar nu este singurul lucru pentru care femeia este cercetată.

„Cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunii de colectare, deținere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere şi vânzare a bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, urmând ca în funcție de rezultate să fie dispuse măsuri legale”, au precizat reprezentanții IPJ Botoșani.

Acum câteva zile, polițiștii de frontieră au identificat un avion plin cu țigări de contrabandă.

„Aeronava a survolat spațiul aerian al R.Moldova și a ajuns în România, iar la întoarcere a aterizat pe un câmp din Hlinaia Mică, raionul Edineț. Am sesizat despre acest caz și colegii din România, care urmează să stabilească unde au ajuns țigările”, a declarat șeful adjunct al IGPF.