Vești îmbucurătoare pentru schiori! Tunurile de zăpadă, puse în funcțiune pe pârtiile din stațiunile montane

Vești îmbucurătoare pentru schiori! Tunurile de zăpadă, puse în funcțiune pe pârtiile din stațiunile montane

Administratorii domeniilor schiabile din diverse stațiuni montane din România au demarat procesul de înzăpezire pe pârtiile din stațiune.

Din această săptămână, tunurile de zăpadă au fost pornite de la primele ore.
Acțiunile de înzăpezire vor continua câteva zile la rând, ținându-se cont și de temperaturile care se vor înregistra zilele următoare.

Tunurile de zăpadă din Poiana Braşov, Predeal și Azuga, puse în funcţiune
Administratorii își doresc ca de la 1 decembrie să se dea startul sezonului oficial de schi în diferite porțiuni de pe pârtii.

În Azuga se dorește ca de la acea dată să se poată schia măcar pe o porțiune din pârtia Cazacu, la bază, acolo unde în general vin schiorii începători dar și copiii.

Scopul este ca de 1 decembrie să se poată schia măcar pe o porțiune din pârtia Cazacu, la bază, unde de regulă vin începătorii și copiii.

„Toate lucrările premergătoare sezonului de iarnă sunt finalizate, lacul de acumulare este plin, la capacitate maximă, instalaţiile de produs zăpadă artificială au fost verificate şi sunt în stare perfectă de funcţionare.

Practic, dacă mâine ar apărea condiţii optime de produs zăpadă artificială, am fi capabili din punct de vedere tehnic şi organizatoric ca toate aceste activităţi să se poată desfăşura în condiţii normale”, a declarat administratorul domeniului schiabil Poiana Braşov, Dorin Drăgoi.

Prognoza meteo, favorabilă pentru schiori
Totodată, prognoza meteo pentru ultima săptămână din noiembrie și început de decembrie aduce vești îmbucurătoare pentru schiori. Deși nu sunt anunțate ninsori, temperaturile vor fi negative, dimineața și seara, ceea ce va permite tunurilor de zăpadă să funcționeze în condiții optime.