Vești bune: Rata de incidență a scăzut la 3,68 cazuri la mie în Bucureşti. Când vor fi eliminate restricțiile

Vești bune: Rata de incidență a scăzut la 3,68 cazuri la mie în Bucureşti. Când vor fi eliminate restricțiile

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, anunţă că, potrivit datelor înregistrate duminică, 25 aprilie 2021, indicele de infectare la nivelul municipiului Bucureşti este de 3,68 de cazuri la o mie de locuitori, el considerând că este „foarte posibil” ca indicele de infectare să scadă sub 3,5 la mie zilele următoare, „poate chiar” luni.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a făcut precizări în legătură cu numărul de cazuri COVID-19 înregistrate în București, iar acesta a precizat că rata de incidență la mia de locuitori a ajuns la 3,68 și coboară ”ușor-ușor”.

„Rata de incidenţă este de 3,68 astăzi, deci coboară, uşor-uşor, spre 3,5. Deocamdată, măsurile de siguranţă sanitară sunt aceleaşi pe care le-am aplicat şi până acum ”, a anunţat duminică prefectul municipiului Bucureşti, Alin Stoica, în cadrul unei emisiuni TV.

„În momentul în care vom ajunge sub 3,5, atunci programul operatorilor economici va fi până la 21 în toate zilele şi vor putea fi deschise şi sălile de fitness în interior”, a menţionat Stoica.

Conform acestuia, în următoarele zile „sau poate chiar mâine”, este posibil ca rata de infectare să ajungă sub 3,5 cazuri la mia de locuitori.

Alin Stoica anunţă că autorităţile se vor întruni „imediat” ce se va constata scăderea ratei de infectare sub 3,5 pentru a relaxa măsurile restrictive privind deplasarea persoanelor şi programul agenţilor economici.

„Trebuie să fim conştienţi de faptul că, deşi pare o rată mică acum, nu sunt puţine cazuri. Pentru că, de fapt, ce e peste 3 este o rată mare, care pune presiune pe sistemul sanitar. Nu trebuie să ne relaxăm şi să considerăm că deja lucrurile sunt roz, pentru că nu sunt. Vedem că deşi rata de incidenţă scade, avem foarte mulţi oameni internaţi în stare gravă şi foarte gravă în ATI, sunt foarte mulţi intubaţi”, a adăugat prefectul.