Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri seară, că primele doze de vaccin anti-COVID-19 ar putea ajunge în România chiar în luna decembrie. Prim-ministrul a specificat faptul că vaccinarea nu e obligatorie, dar e gratuită.
„Am adoptat un Memorandum prin care s-a înființat un comitet național pentru conducerea campaniei de vaccinare… În comitet vor intra toate structurile cu atribuții în acest amplu program de vaccinare, căci vor fi probleme de depozitare, de transport, logistică, depozitare, de invitare a cetățenilor de prioritizare. E posibil ca primele cantități să sosească și în decembrie. Pe primul loc sunt cadrele medicale, urmează personele vulnerabile, cele în vârstă, cu alte boli, care pot dezvolta forme severe, urmează cei care lucrează în zone critice esențiale: servicii de apă, energie, sectoarele strategice”, a declarat miercuri Ludovic Orban la un post TV.
Guvernul a adoptat miercuri proiectul de ordonanţă de urgenţă care le permite temporar absolvenţilor de medicină înscrişi la rezidenţiat să lucreze în spitale cu pacienţi bolnavi de COVID-19.
Veștile sunt mai mult decât încurajatoare despre noul vaccin anti-coronavirus, produs de nemți și americani, cu care Comisia Europeană a semnat deja un contract extrem de important și pentru România.
După ce alianța dintre Pfizer și BioNTech au anunțat în urmă cu mai bine de o săptămână că eficacitatea noului vaccin a depășit 90%, acum testarea a luat sfârșit, iar veștile sunt excelente, chiar neașteptate. Pfizer a anunțat miercuri că rezultatele finale ale testelor avansate pentru vaccinul său Covid-19 arată o eficacitate de 95%!
Pfizer afirmă că eficacitatea vaccinului dezvoltat împreună cu partenerul său german BioNTech este aproximativ aceeași indiferent de vârstă sau de apartenența etnică, și că nu există efecte secundare majore, semn că imunizarea poate avea loc pe scară largă oriunde în lume.
Spania a autorizat, miercuri, lansarea ultimei faze a testelor clinice pentru un vaccin contra Covid-19, dezvoltat de grupul american Johnson & Johnson, care va fi testat la scară largă în alte opt ţări.
Testările în faza a treia vor avea loc în nouă spitale spaniole, mai întâi pe voluntari care nu prezintă riscuri speciale de a dezvolta forme grave de Covid-19, apoi pe pacienţi cu risc, a indicat Agenţia Spaniolă pentru Medicamente (AEMPS).
În jur de 30.000 de persoane din Spania, Franţa, Regatul Unit, Germania, Belgia, Columbia, Africa de Sud, Statele Unite şi Filipine vor participa la teste clinice ale acestui vaccin, care va include două doze.