Când se deschid școlile. Premierul Orban a oferit răspunsul

Când se deschid școlile. Premierul Orban a oferit răspunsul

Toate şcolile din România s-au închis începand cu data de 9 noiembrie. Cursurile au fost mutate în mediul online. Premierul Ludovic Orban a fost întrebat, miercuri seara, când se vor redeschise școlile, dar fiind că nu toți elevii au acces la educația online.

Premierul României Ludovic Orban a declarat, miercuri seara, după ședința de guvern, că școlile din România vor fi redeschise „atunci când condițiile epidemiologice o vor permite”, chiar nu toți copiii au posibilitatea de aface cursuri online.

„Riscul de transmitere în şcoli este mai mic. Problema e că funcţionarea şcolilor presupune creşterea aglomeraţiei, interacţiuni între părinţi, bunici, sunt o serie de activităţi care cresc riscul epidemiologic. Pentru a-i proteja pe părinţi şi pe bunici, este mai bine să fie orele online”, a declarat Ludovic Orban la România TV.

Premierul a admis că nici în prezent nu există pentru toți copiii posibilitatea de a face cursurile online, dar a spus că Guvernul este într-un efort continuu pentru a rezolva aceste probleme, iar numărul copiilor care nu au acces la internet a scăzut considerabil.

„Vom găsi soluții de a permite accesul la educație al acestor copii. Sperăm ca nu va fi o perioadă foarte lungă. Vine vaccinul… Atunci când conditiile epidemiologice permit redeschiderea școlilor, le vom redeschide”, a subliniat premierul.

Deşi nu este încă nimic clar, cel mai devreme, scolile ar putea fi redeschise după Anul Nou, pe 11 ianuarie 2021. Însă, acest lucru se va întâmplat dacă nu vor scădea cazurile de coronavirus.
Peste 66% dintre profesorii din ţara noastră susțin redeschiderea școlilor, mai mult de 50% dintre ei își doresc să desfășoare cursuri offline, iar 21% dintre dascăli sunt de părere că, la ora actuală, sistemul hibrid ar funcționa mai bine în scenariul roșu, în contextul pandemic, arată rezultatele unui chestionar realizat de organizația educațională SuperTeach, în rândul a peste 1.500 de cadre didactice.