Un nou simptom de COVID-19 care apare doar la bărbați. Cum le afectează fertilitatea

Un nou simptom de COVID-19 care apare doar la bărbați. Cum le afectează fertilitatea

Specialiștii au făcut temutul anunț. Un nou simptom de coronavirus este pe cale să apară. Acesta se va manifesta doar la bărbați și le va ataca organele genitale. Noul simptom poate duce la reducerea fertilității.

Lumea medicală este în alertă. Un nou simptom al COVID-19 a fost descoperit la bărbați. Descoperirea a avut loc în Marea Britanie unde un bărbat de 40 de ani din SUA e reclamat dureri în zona organelor genitale. Bărbatul a fost confirmat pozitiv la testul pentru coronavirus, iar medicii au făcut legătura între infecţie şi durerile raportate de acesta.

Cum se manifestă COVID-19 la bărbați
Doctorii au transmis că omul avea simptome obişnuite de coronavirus, însă a prezentant şi o durere foarte mare în zona organelor genitale. Conform specialiștilor, nu este singurul caz de acest gen. Potrivit unui raport publicat recent în American Journal of Emergency Medicine, medici ai unui institut din San Antonio au afirmat că s-a intâmplat un lucru asemănător în cazul unuia dintre pacienţii lor.

Medicii din San Antonio au explicat că un bărbat, în vârstă de 37 de ani, a prezentat un simptom ciudat, după 15 zile de la confirmarea infectării acestuia cu coronavirus. Specialiştii spun că testiculele acestuia s-au umflat şi fac legătura, de asemenea, cu infecţia COVID-19.

Infecția cu CORONAVIRUS va afecta grav fertilitatea
Cercetătorii au făcut legături între acest simptom şi prezenţa coronavirusului în organism, astfel că au recoltat spermă de la pacienți pentru a face teste. Așa au ajuns la un rezultat și au declarat convinşi că durerea din zona genitală este strâns legată de infectarea cu COVID-19.

Cercetătorii care au realizat aceste teste au explicat, în raportul publicat: „Calitatea spermei la bărbaţii infectaţi cu SARS-CoV-2 demonstrează o modificare a spermatocitelor, având potenţial un impact viitor asupra fertilităţii masculine. Complicaţiile trombotice ale SARS -CoV-2 pot afecta şi sistemul genito-urinar.”.