Ultima ora! Victor Costache si-a dat DEMISIA! Romania, fara Ministru al Sanatatii in plina epidemie:

Ultima ora! Victor Costache si-a dat DEMISIA! Romania, fara Ministru al Sanatatii in plina epidemie:

Potrivit unor surse ale Digi24.ro, ministrul nu este cel care a luat decizia de a pleca, ci lui Victor Costache i-a fost cerută demisia.

Potrivit unor surse din PNL, Costache si Orban au avut aseară o discuție aprinsă pe tema lipsei de echipamente din spitale și a haosului organizatoric, însă premierul a fost furios mai ales din cauza anunțului privind testarea bucureștenilor. Costache ar fi anuntat acest demers fara sa aiba necesarul logistic si fara sa se consulte cu superiorul sau.

Sursele citate susțin că lui Victor Costache i s-a cerut să iasă public ca să prezinte scuze cu privire la acest anunț. Potrivit unor alte informatii, Costache ar fi vrut sa demisioneze de luni, de cand s-a descoperit haosul de la Suceava, fiind convins ca nu exista nicio solutie care sa repare dezorganizarea din sistemul medical.

Primul pe lista favoritilor la preluarea functiei de ministru al sănătății este Nelu Tătaru, în prezent secretar de stat în minister.

Ludovic Orban: „Am luat act de această demisie, îi voi transmite președintelui Iohannis această demisie. Aproape 5 luni de zile Victor Costache a făcut parte din guvernul pe care îl conduc și împreună am luat o serie de decizii importante. Regret demisia, pe de altă parte o înțeleg și îi mulțumesc.

Îi voi propune domnului Președinte pentru funcția de ministru pe domnul secretar de stat Nelu Tătaru

Voi continua să întăresc echipa de la ministerul Sănătății.”