Tinerii pot primi terenuri agricole de la stat. Guvernul a adoptat proiectul de OUG

Tinerii pot primi terenuri agricole de la stat. Guvernul a adoptat proiectul de OUG

Guvernul a aprobat un proiect de OUG privind acordarea de terenuri tinerilor fermieri, conform căruia aceștia vor putea obține de la stat terenuri de maximum 50 de hectare.

Guvernul a aprobat în ședința de joi un proiect de OUG privind acordarea de terenuri tinerilor fermieri.

Potrivit actului normativ, aceștia vor putea obține terenuri de la stat, prin concesiune, de maximum 50 de hectare, a anunțat Ionel Dancă, purtător de cuvânt al Guvernului.

Oficialul guvernamental a spus că acest proiect s-a aflat pe lista suplimentară a şedinţei de guvern și se referă la măsuri incluse în Planul naţional de investiţii şi relansare economică al Guvernului Orban.

„Este proiectul privind instituirea unor măsuri pentru sprijinul tinerilor fermieri. În acest caz se creează cadrul legal pentru a putea concesiona teren din domeniul public al statului pentru instalarea tinerilor fermieri. Aceştia vor putea obţine, prin concesiune, teren de la stat de maximum 50 de hectare”, a precizat Ionel Dancă.

Guvernul a adoptat joi seara Ordonanţa de urgenţă privind mecanismul de gestionare a Planului naţional de Relansare şi Rezilienţă, a declarat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

Guvernul a aprobat planul de măsuri pentru elaborarea Planului Naţional de Relansare şi Rezilienţă necesar României pentru accesarea de fonduri externe rambursabile şi nerambursabile în cadrul Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă.

„A fost adoptată Ordonanţa de urgenţă privind mecanismul de gestionare a Planului naţional de Relansare şi Rezilienţă, necesar României pentru accesarea fondurilor nerambursabile de la Uniunea Europeană. Practic, odată cu adoptarea acestei ordonanţe de urgenţă, se creează cadrul legal pentru elaborarea mecanismului şi gestionarea mecanismului de realizare a Planului naţional de Relansare şi Rezilienţă”, a declarat Ionel Dancă, joi, la finalul şedinţei de guvern.