Starea lui Gică Popescu s-a agravat. „Virusul a dezvoltat foarte repede o pneumonie”

Starea lui Gică Popescu s-a agravat. „Virusul a dezvoltat foarte repede o pneumonie”

Gică Popescu (53 de ani) a făcut o formă serioasă de pneumonie și se află încă internat în spital la o săptămână după ce a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus.

Gică Popescu spune că s-ar fi așteptat ca după maximum 5-6 zile de spitalizare totul să fie în regulă și să poată părăsi spitalul, dar lucrurile au evoluat în altă direcție, iar acum președintele clubului „Viitorul” are pneumonie și tușește.

„Din păcate, tomografia computerizată, CT-ul adică, pe care am făcut-o în weekend la nivelul plămânilor nu a arătat foarte bine, iar doctorii mi-au spus că e nevoie să mai rămân spitalizat”, a declarat fostul internațional.

„Avusesem niște dureri de cap și doar într-o zi câteva frisoane. Am zis să merg să fac testul. Mă testasem de multe ori până atunci. De data asta am ieșit pozitiv, dar în acel moment eram OK, nu mai aveam simptome. M-am dus și la Matei Balș pentru investigații suplimentare. Ce a urmat? Virusul a dezvoltat foarte repede o pneumonie și nu mi-a fost bine. Cu tuse … După cum vezi, mai tușesc și acum, când vorbesc cu voi”, a povestit Gică Popescu pentru GSP.

În toată această perioadă, Gică Popescu a urmat un tratament, însă n-a avut nevoie de supraveghere la terapie intensivă.

„Nu s-a pus problema să fiu ventilat mecanic fiindcă nici un moment n-am avut o saturație de oxigen mai mică de 97-98%, deci am fost OK din acest punct de vedere. În schimb, medicamente am luat, e vorba despre Remdesivir”, a precizat Gică Popescu.