Îți poți imagina șocul pe care l-au simțit acești părinți care și-au lăsat seara copilul sănătos, să doarmă liniștit, iar a doua zi l-au găsit paralizat? Exact asta a pățit micuțul Collin.
Dillon și Stephanie au observat că fiul lor, Collin, nu mai putea să stea în picioare, și avea probleme cu mersul. Collin căzuse și se lovise la cap cu o noapte în urmă, în timp ce se juca cu fratele său, dar atunci cel mic s-a ridicat și a reînceput să se joace, așa că părinții credeau că nu au motive de îngrijorare.
Erau destul de siguri că fiul lor nu avea nicio rană la cap, dar, în mod clar, ceva nu era în regulă. Așa că l-au dus pe Collin la urgențe, unde testele au arătat că nu avea o rană pe creier. Totuși, starea generală a băiatului se tot înrăutățea. Nu se putea mișca de la gât în jos și îi era foarte greu să mănânce și să bea. Părinții săi au cerut să fie transferat la un spital de copii dintr-un oraș mai mare.
În plus, medicii le-au spus părinților că cel mic putea avea oricând un stop cardiac. O echipă de neurologi și de specialiști în boli infecțioase l-au examinat pe Collin și au descoperit o căpușă în spatele urechii lui. Imediat după ce căpușa a fost îndepărtată, cel mic a început să își recapete treptat mobilitatea.
Doctorul Travis Stork explică faptul că deși mușcăturile de căpușe sunt ceva comun, paralizia din cauza lor se întâmplă doar ca reacție la saliva căpușei: ,,Neurotoxina există în glandele lor salivare, așa că, în timp ce căpușa se hrănește, această neurotoxină care paralizează, intră în sânge, provocând ceea ce numim paralizie ascendentă, care începe de la picioare, și îl face pe pacientă să ajungă să nu se mai poată mișca deloc. De obicei, la doar trei minute de la îndepărtarea căpușii, simptomele încep să dispară”.