Schimbarea anunțată de Facebook: Sunt vizate regulile legate de atacarea persoanelor publice pe platformele sale

Schimbarea anunțată de Facebook: Sunt vizate regulile legate de atacarea persoanelor publice pe platformele sale

Facebook urmează să mărească protecțiile față de hărțuire, iar regulile legate de atacarea persoanelor publice pe platformele sale vor fi schimbate. De asemenea, va considera că activiștii și jurnaliștii sunt persoane publice ,,involuntare”.

O nouă schimbare va fi abordată pe platforma de media socială cu privire la hărțuirea jurnaliștilor și a ,,apărătorilor drepturilor omului”.

Aceștia sunt considerați ca fiind în atenția publicului, prin activitatea pe care o fac, nu prin faptul că sunt persoane publice.

Autorități de reglementare și parlamentari urmăresc atent această platformă media, în privința practicilor de moderare și a faptelor care dăunează din cauza platformei. Lunar, Facebook are circa 2,8 miliarde de utilizatori activi. Conținutul publicat și modul în care sunt tratate persoanele publice, a fost supus unor dezbateri intense. În centrul atenției a fost sistemul de verificare încrucișată, care are ca efect exceptarea unor utilizatori cunoscuți de la regulile Facebook.

Facebook nu va mai permite conținutul sexualizat și nedorit, de exemplu pozele modificate în Photoshop sau desenate. De asemenea, atacurile negative legate de aspectul unei persoane, de exemplu, din comentarille din profilul unei persoane publice, vor fi interzise.