Sărbători legale 2020. Urmează două weekenduri prelungite pentru români. Câte zile libere vor fi

Sărbători legale 2020. Urmează două weekenduri prelungite pentru români. Câte zile libere vor fi

Sărbători legale 2020. Românii vor avea parte anul acesta de două weekenduri prelungite. Este vorba de primele două din luna iunie. Iată care sunt zilele libere!

Sărbători legale 2020. 1 iunie, Ziua Copilului, este declarată zi nelucrătoare. Anul acesta, 1 iunie pică fix luni. Astfel, angajații din România vor avea parte de trei zile libere.

Următoarele zile libere legale sunt cele de Rusalii. Prima zi de Rusalii, 7 iunie, pică duminică. 8 iunie pică luni și va fi tot zi liberă.

Rămâne de văzut ce vor anunța autoritățile legat de ce se va întâmpla după 1 iunie. În funcție de asta, românii își vor putea face planuri pentru cele două weekenduri libere.

Românii au 14 libere legale
Sărbători legale 2020. Cele 14 libere legale acordate prin Codul muncii sunt următoarele:

1 și 2 ianuarie;
24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române;
prima și a doua zi de Paște;
1 mai – Ziua Muncii;

1 iunie – Ziua Copilului;
prima și a doua zi de Rusalii;
15 august – Adormirea Maicii Domnului;
30 noiembrie – Sfântul Andrei;
1 decembrie – Ziua Națională a României;
25 și 26 decembrie – prima și a doua zi de Crăciun.

De la 1 iunie, s-ar putea redeschide terasele
Sărbători legale 2020. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, afirmă că, dacă numărul de cazuri noi de îmbolnăvire cu coronavirus va continua să scadă sau dacă va exista un număr constant mic, se poate ajunge la deschiderea teraselor de la 1 iunie, iar din 15 iunie s-ar putea deschide plajele.

”În condiţiile în care vom avea de la o zi la alta cazuri noi în scădere sau număr constant mic ne gândim la altă perioadă de relaxări. De exemplu, cea aşteptată a teraselor, de la 1 iunie. De la 15 iunie ne gândim la deschiderea plajelor”, a afirmat, luni seară, la B1 TV, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Sărbători legale 2020. Acesta explică că restaurantele se vor deschide ”într-un timp doi”, în funcţie de cum va putea fi gestionată deschiderea teraselor.

Sărbători legale 2020. Întrebat despre referitor la reluarea zborurilor externe, ministrul Sănătăţii a precizat: ”Discutăm cu Ministerul Transporturilor, precum şi cu ţările terţe cu care avem legături aeriene. În măsura în care condiţiile din aceste ţări nu impun izolări sau carantinări, atunci şi la noi se va discuta acest lucru. Noi avem izolare la domiciliu pentru 14 zile pentru toţi cei care vin din străinătate. Nu mai există zone roşii sau zone galbene, totul e mai degrabă o zonă galbenă, având în vedere că avem izolare la domiciliu”.

Acesta a repetat că toate măsurile depind de evoluia numărului de cazuri şi de respectarea măsurilor pentru limitarea pandemiei.