Raed Arafat: „Există informații în spațiul public menite să creeze haos și să scadă credibilitatea autorităților”

Raed Arafat: „Există informații în spațiul public menite să creeze haos și să scadă credibilitatea autorităților”

Secretarul de Stat în Ministerul Afacerior Interne, Raed Arafat, a vorbit joi seară despre dezinformarea din spațiul public, dar și despre purtatul măștii de protecție.

Raed Arafat a vorbit, joi seară, la Realitatea Plus, despre informațiile false care circulă în spațiul public.

„Pandemia continuă să se desfășoare în anumite țări, fiind în plină desfășurare. România este într-o fază de negare, că nu ar fi fost probleme și virusul nu ar fi existat. Am uitat măsurile și am început să chestionăm tot ce s-a făcut până acum. Acum e momentul măsurilor compensatorii”, a declarat Raed Arafat.

„Pentru persoanele asimptomatice, cea mai bună măsura este masca. Ne protejăm pe noi și îi protejăm pe ceilalți. Există informații în spațiul public menite să creeze haos și să scadă credibilitatea autorităților. Nu suntem singura țară care măsurăm temperatura populației. Termomentrul digital costă doar 20 de euro. Dacă nu vrei să ți se ia temperatura, fă cumpărăturile online, nu ești obligat să mergi printre rafturi să îmbolnăvești pe alții.

Dezinformarea din spațiul public nu se petrece doar în România. Avem campanii împotriva măsurilor stabilite de autorități. IGSU este sub o campanie a unui jurnal anume. Sunt atacate persoane pe rețelele de socializare. Avem o situație reală de urgență sanitară. Avem o urgență sanitară fără precendent. Nu e nimic similar cu COVID-19. Nici gripa porcină, nici cea aviară”, a declarat Raed Arafat.