Raed Arafat, atacat de Traian Băsescu. „Când românii vor înţelege cât rău a făcut sistemului medical…”

Raed Arafat, atacat de Traian Băsescu. „Când românii vor înţelege cât rău a făcut sistemului medical…”

Fostul președinte Traian Băsescu amintește un episod din trecutul recent al politicii românești în care proiectului de reformă a sănătății i s-au opus atât PSD, cât și PNL. Parte din vină i-ar aparține atât premierului Ludovic Orban, cât și secretarului de stat Raed Arafat.

Traian Băsescu intervine în subiectul ultimelor zile, reforma sistemului de sănătate – subiect reaprins de tragedia de la Piatra Neamț, dar și de agravarea situației din secțiile ATI din toată țara. Fostul șef de stat aruncă cu cuvinte grele la adresa lui Raed Arafat: „Când românii vor înţelege cât rău a făcut Arafat sistemului medical, Arafat va fi pensionar”, spune fostul șef de stat.

Traian Băsescu a rememorat miercuri, într-o postare pe Facebook, protestele de la începutul anului 2012, care au pornit de la o inițiativă a guvernului Emil Boc de a reforma sistemul de sănătate din România și care au condus atunci la demisia guvernului.

Protestele de atunci au pornit de la o mișcare de solidarizare cu Raed Arafat, unul dintre principalii oponenți ai reformei pe care Traian Băsescu și Emil Boc încercau să o promoveze. Această reformă prevedea că și operatorii privați pot acoperi o parte din serviciile de urgență, ceea ce a stârnit nemulțumirea lui Arafat.

Reacția lui Traian Băsescu vine în contextul în care președintele Klaus Iohannis a anunțat o „reconstruire din temelii” a sistemului sanitar din România.

Mesajul lui Traian Băsescu
„Ianuarie – februarie 2012
PSD-ul lui Ponta şi PNL-ul lui Antonescu scoteau oameni în stradă pentru blocarea proiectului de lege a sănătăţii care avea ca obiectiv reformarea sistemului de sănătate.
Mai mult, actualul premier Ludovic Orban se ducea în piaţă, să se gudure pentru puţină popularitate marca USL, alături de protestanţii manipulaţi de vajnicii moderatori de la televiziuni care azi “răcnesc” despre nereformarea sistemului (ce zici dom Ciutacu ?).
Sigur şi Arafat “stăpânul salvărilor roşii”, a avut rolul lui. Când românii vor înţelege cât rău a făcut Arafat sistemului medical, Arafat va fi pensionar.
Mâine, voi posta pe blogul meu băsescu.ro dar şi aici pe fb, un proiect al legii sănătăţii. Sper să-l citească şi să se pronunţe asupra lui oameni care vor să schimbe ceva”, a scris Traian Băsescu pe Facebook.