Prima țară din lume care a adoptat Bitcoin ca mijloc oficial de plată

Prima țară din lume care a adoptat Bitcoin ca mijloc oficial de plată

Bitcoin a înregistrat un prim succes notabil, după ce Elon Musk a anunțat că Tesla refuză plata cu moneda virtuală. El Salvador a devenit prima țară din lume care a adoptat oficial, plata cu Bitcoin, informează CNBC.

În El Salvador, adoptarea Bitcoin a trecut cu o majoritate consistentă în rândul legiuitorilor. Decizia micului stat din America de Nord a determinat o apreciere a Bitcoin cu 5%, până la 34.239 de dolari.

„Scopul acestei legi este de a reglementa bitcoin ca mijloc de plată legal cu putere de eliberare, nelimitat în orice tranzacție”, indiferent că este vorba de sfera privată sau publică, se arată în lege.

Bitcoin, marcat de o volatilitate extremă în 2021

Astfel, în statul cu peste 6 milioane de locuitori vor prețurile vor putea fi afișate în Bitcoin, iar taxele și impozitele vor putea fi, de asemenea, achitate cu ajutorul monedei virtuale. Bitcoinul va merge în paralel cu prima monedă oficială, dolarul american.

Pentru Bitcoin, anul 2021 a fost marcat de volatilitate. Maximul istoric a fost de peste 64.000 de dolari, iar o lună mai târziu a ajuns aproape de 30.000. Dacă doriți să investească în Bitcoin, cel mai bun mod de a face acest lucru este de a investi în Bitcoin Code în conformitate cu această revizuire – https://www.cryptoimprovementfund.io/bitcoin-code-review/.

Elon Musk este afaceristul care a determinat un declin abrupt, după ce în luna mai a anunțat că Tesla nu va mai accepta Bitcoin ca medotă de plată din cauza temerilor egate de cantitatea masivă de energie pe care o utilizează moneda crypto.