Poluare pe Lacul Băneasa. Reacția Gabrielei Firea

Poluare pe Lacul Băneasa. Reacția Gabrielei Firea

Poluare în lacul Băneasa din Capitală. Autoritățile au intervenit de urgență, după ce o substanță toxică a ajuns în apă. Primarul general Gabriela Firea a cerut și ea printr-o postare pe Facebook intervenția Gărzii de mediu.

`Poluare pe Lacul Baneasa! Poate fi o deversare de pacura sau alta substanta de la locuintele de pe malul lacului. Am inchis stavilarul spre Herastrau. Garda de mediu trebuie sa afle urgent cine este poluatorul. In caz ca nu are alte preocupari…` a scris Gabriela Firea.

Un cetățean care locuiește în apropierea lacului Băneasa a fost cel care a alertat autoritățile sâmbătă dimineață cu privire la substanță toxică care plutea pe o suprafață destul de extinsă. Imediat, autoritățile au descins în zonă și s-au pus pe treabă.

Autoritățile au intervenit pentru extragerea substanței poluante din lac. Prima probă arată că ar putea fi vorba despre ulei de motor, însă rezultatele de laborator vor veni abia săptămâna viitoare.

Pentru că s-a acționat rapid, atât plantele din lac, cât și peștii nu vor avea de suferit. Însă, urmează ca Garda de Mediu să facă cercetări și să afle cine se face răspunzător de dezastrul de pe lac. Vinovatul riscă o amendă de pâna la 15.000 de lei.