Pensionarii vor primi talonul online. Proiectul a fost trimis pentru promulgare

Pensionarii vor primi talonul online. Proiectul a fost trimis pentru promulgare

Proiectul conform căruia pensionarii vor primi talonul online, valabil pentru cei ce primesc pensia pe card, a trecut de Parlament și merge la promulgare.

Deputatul PNL, Violeta Alexandru, a anunțat, astăzi, faptul că proiectul de lege prin care pensionarii vor primi talonul online a fost adoptat.

”Pensionarilor care primesc pensiile pe card (personal, îi încurajez pe cât mai mulţi din mediul urban să opteze pentru plata pe card) nu le va mai face poştaşul programul de stat în casă pentru livrarea talonului de pensie (talonul mov).
Sau, nu vor mai solicita insistent să îl primească- s-a mai întâmplat inclusiv să nu mai ajungă poştaşul cu acest talon (oamenii mi-au trimis exemple). A trecut şi de plenul celei de a doua camere a Parlamentului (Camera Deputaţilor din care fac parte) proiectul de lege despre care am mai vorbit. Va merge la promulgare după care Ministerul Muncii şi Casa de Pensii vor elabora normele de aplicare. Eu nu cred că o lege face minuni dacă nu este aplicată imediat şi bine aşa că voi urmări – să aveţi toată încrederea – să se întâmple acest lucru”, a scris Violeta Alexandru pe Facebook.

Însă această transmitere a talonului în format electronic este opțională. Cei ce nu doresc acest lucru, îl vor primi pe hârtie.

Taloanele vor avea aceeași valoare, și se adresează celor ce primesc pensia pe card, aproape 50% din pensionari.

Violeta Alexandru a declarat că Ministerul Muncii şi Casa Naţională de Pensii Publice acordă cinci milioane de lei pentru distribuirea taloanelor de pensie.

„Conceptele acestea despre care tot vorbim: digitalizarea şi schimbarea mentalităţii în livrarea serviciilor pentru cetăţeni trebuie să coboare în viaţa reală. Să se vadă lucruri concrete în viaţa de zi cu zi a oamenilor. Am urmărit acest proiect pas cu pas, în toate comisiile, în toate etapele. E gata! A trecut de Parlament. Mulţumesc pentru răbdare; rezultatele pe care le obţin din poziţia de parlamentar apar mai greu. Ştiu că v-aţi obişnuit cu mine să ajung imediat la rezultate. Important este că ajung la rezultate. De fapt, ajungem împreună!”, mai spune Violeta Alexandru.