Pensionarii încep să se revolte. Proteste anunțate în București, pentru ziua de vineri: „Stopați deprecierea alarmantă a nivelului de trai!”

Pensionarii încep să se revolte. Proteste anunțate în București, pentru ziua de vineri: „Stopați deprecierea alarmantă a nivelului de trai!”

Revoltați pentru înghețarea pensiilor și creșterea accentuată a prețurilor, pensionarii ies în stradă. Mitingul de protest va fi organizat la Ministerul Muncii, Administrația Prezidențială și la sediul PNL.

Evenimentul va avea loc vineri, 11 iunie și sunt așteptate în jur de 100 de persoane. Prima oprire va fi la Ministerul Muncii, în intervalul 11.00-12.00, apoi Administrația Prezidențială, 13.00-14.00 și PNL, în intervalul 15.00-16.00.

Protestele se vor derula sub îndemnul „Stopați deprecierea alarmantă a nivelului de trai al pensionarilor, aflat în prezent sub limita subzistenței pentru un număr mare de pensionari!”.

Acuzațiile pensionarilor din România

Sindicaliștii acuză guvernul de nerespectarea legii promulgate de către președintele României, Klaus Iohannis, de creștere a punctului de pensie și încălcarea legii promulgate de oficialul de la Cotroceni cu privire la indexarea pensiilor cu rata de creștere a inflației și 50% din creșterea salariului mediu brut pe economie, informează Agerpers.

De asemenea, sindicaliștii de la FNSPR se poziționează ferm împotriva „programului de austeritate severă introdus de Guvernul Cîţu, program ce va duce la o sărăcire aspră a populaţiei în general şi a pensionarilor în special”.

Pensionarii s-au organizat prin intermediul mai multor organizații, precum Alianța Pensionarilor din România, Sindicatul Județean al Pensionarilor Vâlcea și Federația Națională „Solidaritatea Pensionarilor din România” (FNSPR).