Noi măsuri de relaxare ar putea fi anunțate azi în Capitală

Noi măsuri de relaxare ar putea fi anunțate azi în Capitală

O ședință de urgență va avea loc joi la Prefectura Capitalei, iar după aceasta ar putea fi anunțate noi măsuri de relaxare. După scăderea sub 1,5 cazuri la mia de locuitori o serie de măsuri se relaxează, printre ele și cele despre funcționarea restaurantelor și sălilor de spectacol la o capacitate de 50% spre deosebire de 30% cât e în prezent.

Loading...

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat zilele trecute că o ședință a comitetului de urgență ar putea avea loc joi, 13 mai la Prefectura Capitalei, dacă rata de infectare continuă să scadă în București.

Rata de infectare în București a scăzut miercuri la 1,42 de cazuri la mia de locuitori, astfel încât în ședința de joi de la Prefectura Capitalei se vor decide, cel mai probabil, noi măsuri de relaxare.

În momentul în care rata de incidență va scădea sub 1,5 la mie, autoritățile trebuie să stabilească care sunt restricțiile care pot fi eliminate. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că se va aștepta 48 de ore pentru a vedea dacă tendința de scădere se menține.

„La fel ca la pragul de 3/1000, vom aștepta 48 de ore pentru a vedea că se păstrează tendința descrescătoare.

Dacă se păstreză, convocăm Comitetul joi ”, a declarat luni prefectul Capitalei, Alin Stoica, potrivit Hotnews.

Prefectura Capitalei a așteptat şi hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă pe teritoriul României pentru 30 de zile, începând cu data de 13 mai, document aprobat în şedinţa de luni a Executivului.

Ce restricții ar putea fi eliminate în Capitală
După scăderea sub 1,5 cazuri la mia de locuitori o serie de măsuri se relaxează, printre ele și cele despre funcționarea restaurantelor și sălilor de spectacol la o capacitate de 50% spre deosebire de 30% cât e în prezent.

Pe 2 mai, CMBSU a decis redeschiderea sălilor de spectacol, a cinematografelor, a restaurantelor şi cafenelelor la o capacitate de 30% în intervalul orar 5.00– 21.00, iar măsura va intra în vigoare de luni.

„Pe viitor, într-un scenariu când rata de incidenţă va fi de 1,5 la mia de locuitori, atunci va fi permisă funcţionarea sălilor de spectacol şi a restaurantelor la o capacitate de 50% şi desfăşurarea evenimentelor în aer liber cu 300 de participanţi”, anunța atunci prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Noile prevederi ale hotărârii de Guvern privind prelungirea stării de alertă vor fi anunțate astăzi și vor avea un cuvânt de spus în decizia care se va lua la Prefectura Capitalei.

Executivul discută azi documentul, premierul Florin Cîțu neexcluzând că o scădere sub 1,5 ar putea veni cu renunțarea la restricția circulației pe timp de noapte.