Noi informaţii privind începerea şcolilor

Noi informaţii privind începerea şcolilor

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, oferă noi informaţii privind începerea noului an şcolar. Ce se întâmplă cu cataloagele şi cu orele în laboratoare?

Monica Anisie a anunţat că va avea, în fiecare zi, videoconferinţe cu Inspectoratele Şcolare, pentru a pregăti începerea noului an şcolar. Şcolile vor trebui să aibă stocuri de măşti pentru elevii care nu au sau cărora li se rup cele pe care le poartă.

Catalogul a fost eliminat
În plus, catalogul a fost eliminat în timpul cursurilor, pentru a ”eficientiza timpul”. Totodată, conform ministrului Educaţiei, orele de laborator vor fi evitate.

”A început anul şcolar la data de 1 septembrie. Au revenit în spaţiul şcolii cadrele didactice. Avem videoconferinţe des, de mâine vom avea o videoconferinţă zilnic, am avut aseară cu Inspectoratele Şcolare, am făcut o inventariere, cât de pregătite sunt şcolile.

Până în 14 septembrie şcolile trebuie să se pregătească, să primească elevii. Acum trebuie să ne pregătim respectând normele sanitare impuse de Ghidul elaborat de Ministerul Sănătăţii.

Şi Ministerul Educaţiei a realizat ghiduri orientative, sunt publicate pe site-ul Ministerului Educaţiei. Am elaborat şi repere metodologice pentru profesori, pentru fiecare disciplină şi fiecare model. Îi ajutăm să reducă decalajele, dacă există”, a declarat Monica Anisie, la TVR1, miercuri seară.

”Trebuie să supraveghem mai atent copii”
În ceea ce privește dispariția catalogului în timpul cursurilor, Anisie a răspuns că ”sunt recomandări pentru a eficientiza timpul petrecut în pauze”.
”Trebuie să supraveghem mai atent copii, să fim atenţi dacă respectă normele”, a mai declarat ministrul.

Stocuri de măşti în şcoli
Ea a adăugat că şcolile vor avea stocuri de măşti, atât pentru elevi, cât şi pentru profesori.

”Şcolile vor avea stocurile necesare pentru a oferi o mască pentru copii si cadrele didactice. De cate ori nu s-a întâmplat să se rupă masca? De aceea, trebuie să existe acest stoc la nivelul unităţilor de învăţământ şi la nivelul ISJ. Le-am spus încă de aseară să îşi facă stocurile”, a mai declarat ministrul Educației.

Monica Anisie a mai precizat că se recomandă ca orele în laborator să fie evitate.

”Normele sanitare prevăd ca laboratoarele să fie evitate. Şcoala trebuie să se organizeze astfel încât elevii să nu se plimbe prin mai multe clase, chiar şi în bănci.

Dacă în prima zi de şcoală un elev s-a aşezat în banca a treia la fereastră, acolo va sta până la finalul primului semestru”, a mai declarat Monica Anisie.