Motivul pentru care Regina Elisabeta a II-a a refuzat titlul ,,The Oldie of the Year”

Motivul pentru care Regina Elisabeta a II-a a refuzat titlul ,,The Oldie of the Year”

Regina Elisabeta a II, în vârstă de 95 de ani, a refuzat titlul ,,The Oldie of the Year” , oferit de o revistă britanică persoanelor cu o îndelungată și respectabilă activitate.

Revista britanică a dezvăluit că a propus Palatului Buckingham să-i acorde premiul său „The Oldie of the Year” suveranei, aflată pe tronul Marii Britanii de aproape şapte decenii.
Revista a publicat marţi scrisoarea de refuz trimisă pe 21 august de castelul Balmoral din Scoţia, unde regina îşi petrece sfârşitul verii şi semnată de secretarul său adjunct privat Tom Laing-Baker.

În ciuda vârstei înaintate, Regina Elisabeta a II a are în continuare un program încărcat. Chiar marți a găzduit o recepție pentru personalități din lumea afacerilor, iar la sfârşitul lunii ar putea asista la Conferinţa ONU pe tema climei, care va avea loc la Glasgow.

Potrivit unei scrisori semnate de asistentul personal al reginei, Majestatea Sa consideră că omul este atât de bătrân pe cât se simte, așa că nu crede că îndeplinește criteriile pentru acest titlu.

„Majestatea Sa crede că o persoană are vârsta pe care o simte şi, prin urmare, nu crede că îndeplineşte criteriile pentru a accepta (premiul).”

După ce a trecut prin mai multe perioade de izolare la castelul Windsor de lângă Londra şi în pofida speculaţiilor despre o eventuală retragere după moartea soţului ei Philip în aprilie, regina Elisabeta a II-a a participat recent la multe evenimente publice. Săptămâna trecută ea a fost văzută mergând în public sprijinindu-se de un baston.

Prinţul Philip, care a murit în aprilie la 99 de ani, a primit premiul acordat de publicaţia The Oldie pe anul 2011, la împlinirea vârstei de 90 de ani.