Ministrul Educației, precizări despre noul an școlar 2021-2022

Ministrul Educației, precizări despre noul an școlar 2021-2022

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a dat mai multe detalii cu privire la noul an școlar 2021-2022 și ceea ce prevede acesta pentru elevi. Acesta a afirmat că anul școlar viitor va începe ”cât mai aproape de normalitate”. Mai mult de atât, ministrul mai spune că în acest an școlar vor avea loc și concursuri pentru funcțiile de directori de şcoli.

Sorin Cîmpeanu a fost întrebat cum vede deschiderea noului an şcolar 2021- 2022, iar acesta a dezvăluit publicului despre noile schimbări ce vor apărea în sistemul de învățământ, și anume, digitalizarea învăţământului.

”Cu începerea anului şcolar cât mai aproape de normalitate, înţelegând inclusiv acele schimbări care s-au în urma evidenţierii problemelor cronice ale sistemului de educaţie din România, în urma evideţierii nevoii de digitalizare a educaţiei. Deci mult mai bine pregătiţi din perspectiva respectării regulilor de protecţie pentru că oricât de optimişti vrem să fim, vor trebui respectate regulile sanitare şi în luna septembrie, fără doar şi poate. Mai pregătiţi din perspectiva digitalizării educaţiei, îmi place să cred că mai pregătiţi din perspectiva guvernanţei şcolilor”, a afirmat, Sorin Cînpeanu, marți, la un post Tv.

Ministrul Educaţiei a mai precizat că unul dintre obiectivele propuse în noul an școlar va fi organizarea concursurilor pentru ocuparea posturior de directori de şcoală.

”Oricum, obligaţia asumată este organizarea de concursuri pentru posturile de diractori, în toate şcolile din România, concursuri care să privilegieze competenţa în detrimentul altor criterii printre care, sigur că da, şi cel politic. Aceste concursuri dorim să aibă loc înainte de luna august.

Dacă le vom putea organiza în luna august, atunci în septembrie vom avea conduceri noi şi profesioniste peste tot. Nu că n-ar fi acum profesioniste în multe locuri. Dacă, totuşi, situaţia epidemiologică nu ne va permite organizarea acestor concursuri, vom încerca să nu afectăm perioada de vacanţă a elevilor şi a cadrelor didactice, organizând aceste concursuri în luna august şi le vom organiza imediat după începerea şcolii, în oricare dintre cele două variante le vom organiza în acest an calendaristic”, a mai declarat Sorin Cînpeanu.