O țară europeană recomandă vaccinarea cu serul AstraZeneca și persoanelor de peste 65 de ani

O țară europeană recomandă vaccinarea cu serul AstraZeneca și persoanelor de peste 65 de ani

Guvernul spaniol a recomandat vaccinarea împotriva virusului SARS Cov-2 cu serul de la AstraZeneca persoanelor cu vârste de peste 65 de ani care lucrează în domenii importante din țară, informează TVE.

Totodată, Comisia de Sănătate Publică a propus eliminare limitei de vârstă de 65 de ani pentru vaccinarea anti-COVID-19 cu serul produs de Universitatea Oxford şi AstraZeneca doar în situația celor care lucrează în domenii esențiale, în conformitate cu recomandările Agenţiei Europene a Medicamentului şi Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Astfel, Organismul din cadrul Ministerului spaniol al Sănătăţii a decis, marţi, să acorde vaccinul împotriva SARS Cov-2, Janssen (Johnson & Johnson) persoanelor vârstnice de peste 65 de ani, dar și din cele fabricate de Pfizer şi Moderna.

Prima tranșă din vaccinul Janssen va ajunge în Spania, la finalul lunii aprilie. Acest vaccin va fi administrat într-o singură doză, iar asta ar putea accelera campania de vaccinare, astfel va înlesni vaccinarea persoanelor care suferă de probleme de mobilitate.

Este important de menționat că, Spania a înregistrat marţi 4.994 de noi cazuri de Covid-19 şi 106 decese asociate.

De la începutul pandemiei, și până în prezent, au fost raportate 3,27 de milioane de infectări cu virusul COVID-19 şi 75.305 decese asociate acestuia.