Ludovic Orban, despre starea de alertă: Sper că CCR nu face vreun serviciu PSD

Ludovic Orban, despre starea de alertă: Sper că CCR nu face vreun serviciu PSD

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri seară, că spera ca CCR să nu facă un serviciu PSD prin amânarea termenului privind prelungirea stării de alertă fără aprobarea Parlamentului.

Premierul a atras atenția, miercuri seară, într-un interviu pentru Realitatea Plus, că opoziția „nesocotește” pericolul care planează asupra sănătății româânilor. El a adăugat că parlamentarii PSD se lansează în demagogie prin cererile de ridicare a stării de alertă.

„Așa zisa opoziție nesocotește pericolul uriaș la adresa sănătății românilor. S-au lansat într-o întreagă demagogie pledând pentru încetarea stării de alertă și pentru lipsirea autorităților de pârghiile necesare pentru a putea să asigure respectarea regulilor”, a declarat Ludovic Orban.

El a vorbit și despre decizia CCR de a devansa termenul de judecare a solicitării făcute de PSD privind consituționalitatea Legii 55, prin care Guvernul are dreptul să prelungească starea de alertă fără a cere aprobarea Parlamentului. Ludovic Orban a declarat că „nu este de joacă” pentru că pericolul nu a trecut și că speră „că CRR nu face vreun serviciu PSD”.

„Sesizarea la CCR este deja făcută, este invocată o excepție de neconstituionalitate privitoare la articolul din Legea 55 în care se atrage atenția asupra încălcării separației puterilor în stat. Parlamentul, care e puterea legislativă, și-a arogat puterea de a interveni și a modifica o hotărâre de guvern. Parlamentul nu poate cenzura acte ale guvernului care sunt făcute în aplicarea legii.

Astăzi, după ce inițial CCR programase analiza acestei excepții de neconstituționalitate pentru 9 iulie, a anunțat că a devansat termenul de pronunțat pe 25 iunie, cu două săptămâni. Să sperăm că e o simplă coincidență și nu se alimentează suspiciunile că devansarea a fost făcută pentru a face un serviciu pentru PSD”, a adăugat Orban.