Avertismentul medicului Virgil Musta: „E foarte important ca lumea să fie responsabilă”

Avertismentul medicului Virgil Musta: „E foarte important ca lumea să fie responsabilă”

Există pericolul de creștere a numărului de infectări cu coronavirus, cauzată de adoptarea măsurilor de relaxare, a avertizat medicul Virgil Musta.

Virgil Musta este de părere că pentru a evita o creștere a numărului de noi cazuri de coronavirus, populația trebuie să dea dovadă de responsabilitate.

„E foarte important ca lumea să fie responsabilă de ce se întâmplă și de ceea ce trebuie să facă pentru a nu apărea o reacutizare a acestei patologii și să creeze probleme sistemului de sănătate. (…) În momentul în care sesizăm că într-un anumit domeniu nu există control, nu există dorința populației de a respecta regulile, putem veni cu măsuri de corecție pentru a se ține pandemia sub control”, a afirmat Virgil Musta.

Acesta a subliniat că dacă vor fi respectate regulile de igienă și distanțare și se va evita înmulțirea cazurilor, vor urma noi măsuri de relaxare și reîntoarcerea la normalitate se va face mai devreme.

„În momentul în care sunt respectate regulile, vom putea beneficia de măsuri suplimentare de relaxare, astfel încât, într-un timp foarte scurt, să ajungem la o normalitate. Când lumea a fost mult mai speriată, s-au respectat mult mai bine regulile decât în momentul de față”, a precizat medicul Musta.

În opinia medicului, tratamentul cu dexametazonă, medicamentul care ameliorează starea paciențlor, trebuie folosit „acolo unde este cazul”.

„Unii afirmau lipsa de eficiență a acestui medicament și vorbeau de efectele adverse posibile. Eu consider că ea trebuie folosită acolo unde este cazul. Ceea ce consider că este cel mai important este să fie bine analizată persoana, pentru a primi terapia optimă. Terapia este una individuală și noi trebuie să înțelegem acest lucru”, a spus doctorul Virgil Musta, într-o intervenție la TVR.