Ludovic Orban, avertisment de ultima oră: Măștile ar putea deveni obligatorii și în aer liber, în spațiile aglomerate

Ludovic Orban, avertisment de ultima oră: Măștile ar putea deveni obligatorii și în aer liber, în spațiile aglomerate

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni dimineață, după o ședință de la sediul PNL, că se discută despre purtarea obligatorie a măștii de protecție și în aer liber, în spațiile foarte aglomerate. Orban a anunțat și posibilitatea introducerii de restricții pe litoral: de exemplu, pe plajă ar putea fi impusă distanțarea fizică pentru toate persoanele.

Ludovic Orban: „Vrem să luăm măsuri punctuale”
Premierul Ludovic Orban a anunţat, luni, că s-ar putea impune obligativitatea purtării măştii în aer liber, în spaţiile în care se pot forma aglomeraţii. „Am primit informații care arată că există și în aer liber spații unde se creează o mare aglomerație: în piețe, pe faleză etc. Analizăm acest aspect și s-ar putea impune obligativitatea purtării măștii și în anumite spații deschise”, a declarat Ludovic Orban, luni dimineață.

Potrivit premierului Orban, sunt mai multe măsuri în analiză pentru limitarea răspândirii coronavirusului și că acestea sunt unele dintre măsurile discutate inclusiv cu prefecții și cu reprezentanții comitetelor județene pentru situații de urgență. O altă măsură aflată în analiză este limitarea programului teraselor.

„Există mai multe măsuri în analiză, limitarea programului pentru terase, cluburi, respectarea regulilor de distanţare. Este foarte greu de identificat dacă un grup de persoane reprezintă o familie sau nu şi atunci am putea impune respectarea regulilor de distanţare pentru toţi cei care sunt pe plajă. De asemenea, am avut discuţii cu mai mulţi prefecţi, mai mulţi reprezentanţi din comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă, care ne-au spus că sunt locuri chiar şi în aer liber – de exemplu o piaţă sau o faleză – unde, din cauza aglomeraţiei, există risc de răspândire şi discutăm şi posibilitatea de a impune obligativitatea purtării măştii în astfel de spaţii foarte aglomerate”, a spus Orban, la sediul PNL.

Judeţele din România cu cele mai multe cazuri de coronavirus, în ultimele 24 de ore
Argeș este judeţul care are cele mai multe noi cazuri de coronavirus confirmate în ultimele 24 de ore. În Argeș au fost confirmate 105 cazuri noi. Urmează Prahova, cu 80 de cazuri, și Dâmbovița, cu 71 de infectări noi. În judeţul Vâlcea sunt 60 de cazuri noi, în condițiile în care de la debutul pandemiei au fost confirmate doar 381 de infectări cu COVID-19.