Un nou val de furtuni lovește jumătate din țară. COD galben de la meteorologi

Un nou val de furtuni lovește jumătate din țară. COD galben de la meteorologi

Un nou val de furtuni lovește jumătatea de vest a țării. Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis, luni dimineața, un nou COD galben de averse cu caracter torențial, vijelii și chiar grindină.

COD GALBEN de vijelii
Meteorologii de la ANM au emis un nou cod galben, valabil pentru jumătatea de vest a țării. Intervalul de valabilitate: 27 iulie, ora 10:00 – 27 iulie, ora 23:00. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În Maramureș, Transilvania, Crișana și local în Banat, Moldova și Muntenia, precum și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp, transmit cei de la ANM.

Îndeosebi în regiunile estice și sud-estice, vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic în creștere, astfel încât pe suprafețe mici indicele temperatură-umezeală (ITU) va putea atinge pragul critic de 80 de unități, informează ANM.